Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ":Προετοιμάζουν «κιβωτούς» για να σωθούν οι... πλούσιοι..!

 
Η ρωσική εταιρεία Remistudio η οποιά ειδικεύεται σε αρχιτεκτονικά σχέδια δημοσιοποίησε ένα project για την κατασκευή μιας «κιβωτού»... όπως την ονομάζει ικανή να συντηρήσει αυτόνομα ζωή και βιολογικούς κύκλους παραγωγής καλλιεργειών και όλα αυτά σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, κλιματικών αλλαγών και άλλων συναφών θεωριών που παραπέμπουν στο «αισιόδοξο» μήνυμα περί καταστροφής του κόσμου.
Η προτεινόμενη κατασκευή –η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια βιόσφαιρα- έχει σχήμα κοχυλιού και θα μπορεί να βρίσκεται είτε στη θάλασσα επιπλέοντας είτε στην ξηρά. Η βιόσφαιρα-καταφύγιο θα είναι ικανή να αντέχει σε τεράστια παλιρροϊκά κύματα και άλλες φυσικές καταστροφές.
Οι αρχιτέκτονες της Remistudio υποστηρίζουν ακόμη πως η κατασκευή με αψίδες και καλώδια θα μπορεί να αντέχει σε σεισμούς σε περίπτωση που το κατασκεύασμα βρίσκεται στην ξηρά. Η «κιβωτός» θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού ώστε να συντηρεί αυτόνομα ζωή αλλά και για την υποστήριξη των καλλιεργειών σε περίπτωση οι κάτοικοί της θα είναι αδύνατο να την εγκαταλείψουν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου