Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Πάλι επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα όταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Αυτή την ώρα η κατάσταση οδηγείται προς εκτόνωση και σύμφωνα με την Τροχαία η Αχαρνών δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Η συγκέντρωση των μελών της «Χρυσής Αυγής» και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στην περιοχή  έγινε προκειμένου να μην καταστεί δυνατή η τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης και εξέδρας που προορίζονταν για την αντιρατσιστική συναυλία.

Ακόμα στην οδό Αχαρνών υπήρχαν προκηρύξεις που ανέφεραν: «Έλληνες πολίτες της Αθήνας, όχι στον αφανισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αντίδραση, Αντίσταση, Εξέγερση. Έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Ελεύθερες, ανθρώπινες, ελληνικές γειτονιές».

Όσον αφορά την αντιρατσιστική πορεία, ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι με την συμμετοχή εκπροσώπων από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και συλλόγων καθηγητών (ΕΛΜΕ) από τα γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας και το κεντρικό μήνυμα όσων ακούστηκαν στην εκδήλωση που προηγήθηκε της πορείας ήταν ότι η εφαρμοσθείσα οικονομική και κοινωνική πολιτική είναι αυτή που μετατρέπει τις γειτονιές σε γκέτο.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε «επιδίωξη μας είναι η αλληλεγγύη του λαού, διότι δικά μας είναι τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας. Αίτημά μας είναι να κλείσουν τα γραφεία των φασιστικών οργανώσεων».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία που ακολούθησε την διαδρομή Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Μάρνη και Αχαρνών. Ωστόσο, όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Δεριγνύ, αντίκρισαν παρατεταγμένα λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που εμπόδιζαν την πρόσβασή τους στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Από την άλλη πλευρά της Αχαρνών ήταν συγκεντρωμένα περίπου 300 άτομα, κυρίως κάτοικοι περιοχών του κέντρου ενώ εντός της πλατείας ήταν παραταγμένα άτομα που έφεραν διακριτικά της «Χρυσής Αυγής» και φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών. Οι συγκεντρωμένοι της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης, από την πλευρά τους, απαντούσαν «ποτέ ξανά φασισμός, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου