Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα στο Μουντιάλ!

Κατάρ, ερχόμαστε! Κομμάτι από την «πίτα» των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) που υπόσχεται να διαθέσει το Εμιράτο, για τις ανάγκες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022, διεκδικούν πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Το μικρό, (900.000 κάτοικοι) αλλά, πάμπλουτο κράτος της Μέσης Ανατολής, εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σχεδιάζει να φτιάξει καινούργιες πόλεις, λιμάνια και άλλες υποδομές.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», το ελληνικό ενδιαφέρον για την ανάληψη συμβολαίων εκφράστηκε με την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην πρωτεύουσα Ντόχα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, με συνοδεία δεκάδων Ελλήνων επιχειρηματιών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πρόλαβε την αντίστοιχη τουρκική, η οποία, με επικεφαλής τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφθασε στο Κατάρ την ημέρα που αναχωρούσε η ελληνική!

Καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αρμόδιος για το κομμάτι των επενδύσεων.
Όσον αφορά το αθλητικό μέρος, προτεραιότητα έχει η πρόκριση της Εθνικής στο Euro του 2012, αφού έως το Μουντιάλ του 2022 έχουμε καιρό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου