Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αστέρας αρνήθηκε στην Γιουβέντους τον δανεισμό του Φορτούνη

Μπορεί να μην έχει κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Βλάχου προκειμένου να πάρει φανέλα στα ματς του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, όποτε αγωνίστηκε έχει αποδείξει το πλούσιο ταλέντο του.
Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελπίδων το φθινόπωρο ανάγκασε αρκετούς συλλόγους, εντός και εκτός συνόρων, να τοποθετήσουν το όνομα του στη λίστα με τους νεαρούς εξελίξιμους ποδοσφαιριστές.
Αυτές οι εμφανίσεις σε συνδυασμό με το ωραίο γκολ που είχε σημειώσει στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ανέβασαν κατά πολύ τις μετοχές του Φορτούνη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να επιδιώκουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
Μπορεί αυτές τις μέρες να έρχεται στο προσκήνιο η επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον παίκτη, ωστόσο, όταν καταθέτει πρόταση η Γιουβέντους τα δεδομένα αλλάζουν, διότι είναι εντελώς διαφορετικό σε πρεστίζ και ουσία να πάει ο παίκτης σε ένα κλαμπ όπως η "Γιούβε" και εντελώς διαφορετικό να πάρει μεταγραφή απλά σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα.
Συγκεκριμένα, ο ιταλικός σύλλογος έδειξε ένθερμα το ενδιαφέρον του για τον νεαρό άσο αλλά η ομάδα Αρκαδίας αρνήθηκε την πρόταση του. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η... πόρτα έκλεισε οριστικά καθώς οι πληροφορίες από την πλευρά των ''μπιανκονέρι'' αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν δριμύτεροι.
Η Γιουβέντους ήθελε να αποκτήσει τον Φορτούνη δανεικό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Σκοπός της ''βέκια σινιόρα'' ήταν να πάρει και να ''χτίσει'' από την αρχή τον 18χρονο μεσοεπιθετικό έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα.
Τη συγκεκριμένη πολιτική την ακολουθεί η Γιουβέντους με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δανού, Φρεντερίκ Σόρενσεν (γεννημένος το 1992 όπως και ο Φορτούνης), τον οποίο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο από την Λιούνγκμπι. Ο Σόρενσεν μετακόμισε το καλοκαίρι στο Τορίνο και η προσαρμογή του ήταν τόσο γρήγορη που πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής σε ματς της Serie A.
Αυτό ακριβώς ήθελε να κάνει η Γιουβέντους και με τον Φορτούνη, όμως ο Αστέρας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση των Ιταλών, η οποία περιελάμβανε και γενικότερη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου