Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα γκρουπ και οι πιθανοί αντίπαλοι της ΕUROLEAGUE

Η κλήρωση λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου και σ' αυτή θα συμπεριληφθούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και μάλιστα με πλεονέκτημα, αφού εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Σε πρώτη φάση οι δύο ελληνικές ομάδες αποφεύγουν τη μεταξύ τους σύγκρουση, ενώ δεν θα συναντηθούν και με τις Σιένα, Μακάμπι που τερμάτισαν επίσης πρώτες στους άλλους ομίλους...


Τα γκρουπ και οι πιθανοί αντίπαλοι

Από τα υπόλοιπα γκρουπ, κάθε πρωτοπόρος θα πάρει έναν αντίπαλο, ωστόσο η Ευρωλίγκα έχει καθορίσει μια σειρά κριτηρίων που παίζουν τον δικό τους ρόλο στην κλήρωση - ορισμό. Για παράδειγμα, η διοργανώτρια αρχή αποφεύγει να βάζει ομάδες από την ίδια χώρα στο ίδιο γκρουπ, αν κι αυτή τη φορά πιθανότατα να αλλάξει πλάνο, καθώς προκρίθηκαν και οι τέσσερις ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Επίσης, η Ευρωλίγκα αποφεύγει να τοποθετεί στο ίδιο γκρουπ ομάδες που έχουν συναντηθεί στην κανονική περίοδο. Τι σημαίνουν όλα αυτά για τους δύο «αιώνιους»; Το πιθανότερο είναι πως ένας από τους δύο θα πάρει στον όμιλό του την Μπαρτσελόνα, καθώς η Σιένα είναι η ομάδα με την οποία οι Καταλανοί συναντήθηκαν στην α' φάση.

Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με μια εκ των Κάχα Λαμποράλ, Φενέρμπαχτσέ και Ολίμπια, ενώ για τον Παναθηναϊκό «παίζουν» οι ίδιες ομάδες από το 2ο γκρουπ, αφαιρώντας την Ολίμπια και προσθέτοντας τη Ρεάλ.

Από το τρίτο γκρουπ, ο Ολυμπιακός θα 'βρει στον δρόμο του μια εκ των Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα, Εφές και ο Παναθηναϊκός τις ίδιες, αλλά αντί της Εφές την Μάλαγα. Τέλος, από το τελευταίο γκρουπ, οι «ερυθρόλευκοι» θα συναντήσουν μια εκ των Λιέτουβος Ρίτας, Παρτιζάν και Βαλένθια, ενώ οι «πράσινοι» μια εκ των Ρόμα, Παρτιζάν και Λιέτουβος Ρίτας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α': Μακάμπι, Σιένα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

Β': Κάχα Λαμποράλ, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσέ, Ολίμπια

Γ': Ζαλγκίρις, Μάλαγα, Μπαρτσελόνα, Εφές Πίλσεν

Δ': Παρτιζάν, Ρόμα, Βαλένθια, Λιέτουβος Ρίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου