Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων πάνω από 5.000 οικογένειες - Χιλιάδες καταγγελίες - Λίγοι στο αυτόφωρο



- Στην πραγματικότητα, ο αριθμός είναι διπλάσιος σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργατικών κέντρων
- Τα περισσότερα κρούσμα εντοπίστηκαν στη Στερεά Ελλάδα την Εύβοια την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία
- Μόνο σε μια ημέρα έγιναν πάνω από 300 καταγγελίες

Σύμφωνα με καταγγελίες, από τους εργοδότες που δεν συμμορφώθηκαν μετά την παρέμβαση των επιθεωρητών εργασίας, οι 210 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Πιο αναλυτικά, μέσα σε μια ημέρα, δηλαδή στις 22/12, έγιναν από 2.514 εργαζομενους πάνω από 300 καταγγελίες για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην Θεσσαλονίκη όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για την διαδικασία του αυτοφόρου και έτσι δεν δεχόντουσαν τις μηνυσεις των εργαζομένων.

Δώρο Χριστουγέννων δεν πήραν ούτε οι μερισματούχοι συνταξιούχοι του Δημοσίου (250 ευρώ κατά μέσο όρο). Η διοίκηση του ταμείου το οποίο βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και έχει προτείνει κατάργηση των δώρων και περικοπή κατά 30% του μερίσματος , επισήμως υποστηρίζει ότι δε θα καταβάλει το δώρο γιατί έχει ληφθεί η σχετική απόφαση από το ΔΣ του ταμείου αφού η ΑΔΕΔΥ με παρεμβάσεις της διέκοπτε τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΜΤΠΥ και η κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του δώρου, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση του Ταμείου και τα ελλείμματα. Όπως αναφέρει, γι' αυτά ευθύνονται η "καταλήστευση" των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εργαζομένων - συνταξιούχων και η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών πολιτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου