Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Έκαναν τσεκ απ στον Άγιο Βασίλη! Από τι κινδυνεύει...

Εργάζεται συνεχώς σε ασφυκτικά ωράρια, είναι παχύσαρκος, διαρκώς αναψοκοκκινισμένος και αγχωμένος να προλάβει να δώσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Αν δεν ήταν Άγιος θα είχε καταρρεύσει προ πολλού...

Το MSNBC ανησυχώντας για την υγεία του Αγίου Βασίλη, φώναξε γιατρό να του κάνει τσεκ απ. Όχι στα σοβαρά βέβαια αλλά η αγαπητή φιγούρα – κυρίως σε όλο τον δυτικό κόσμο – αν ήταν πραγματικός άνθρωπος θα είχε εξουθενωθεί προ πολλού. Εξάλλου και η εμφάνισή του δεν είναι και τόσο καλή...

Η δρ. Ρέιτσελ Βρίμαν του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα ανέλαβε το καθήκον να κάνει τσεκ απ στον Άγιο Βασίλη. Όπως είπε, αυτό που την ανησυχεί κυρίως είναι το πάχος του Αγίου καθώς και το μονίμως κόκκινο πρόσωπό του που δείχνει ότι μπορεί να υποφέρεια από ροζάκεια – μια συνηθισμένη πάθηση κοινή σε ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αρκεί η κόκκινη μύτη και μάγουλα να μην είναι δείγμα αλκοολισμού βέβαια..

Επίσης, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, ο Άγιος Βασίλης κινδυνεύει από καρδιολογικές παθήσεις, ημικρανίες, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τον αγχωτικό τρόπο ζωής. Από την άλλη πλευρά η δουλειά του – λέει η ειδικός – είναι φανερό ότι του δίνει ικανοποίηση, ενώ έχει την τύχη να διατηρεί έναν ευτυχισμένο γάμο πράγμα που μειώνει το στρες στη ζωή.

Επιβαρυντικό είναι το πάχος, καθώς ο Άγιος Βασίλης εμπίπτει στην κατηγορία “παχύσαρκος” και κινδυνεύει από διαβήτη και προβλήματα στην καρδιά. Ωστόσο έκοψε το κάπνισμα – παλιότερα δεν ήταν ασυνήθιστο να απεικονίζεται με μία πίπα στο στόμα, πράγμα που πια δεν συμβαίνει – και τουλάχιστον δεν επιβαρύνει περισσότερο την καρδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου