Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΚ: Τους ανάγκασαν να κάψουν τα σπίτια τους!

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ κατάγγειλαν σήμερα τις καταστροφές παλαιστινιακών σπιτιών με εντολή... των ισραηλινών αρχών, μετά από τις τελευταίες επιχειρήσεις αυτού του είδους που έγιναν στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα η Μπάρμπαρα Σένστοουν αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για τη βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες υπογράμμισε 'τον τραυματισμό και την ταπείνωση' που υπέστησαν δύο παλαιστινιακές οικογένειες που υποχρεώθηκαν να καταστρέψουν οι ίδιες τα σπίτια τους, που οι ισραηλινές αρχές διατείνονταν ότι είχαν κτιστεί χωρίς άδεια, φοβούμενες ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα εργατικά των υπαλλήλων που θα τα γκρέμιζαν.

Άλλος αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο Μάξουελ Γκέιλαρντ που είναι αρμόδιος συντονιστής διακίνησης ανθρωπιστικής βοήθειας, κατάγγειλε ότι 'η ισραηλινή κυβέρνηση δεν εννοεί να πάρει μέτρα για να σταματήσει αυτή η πολιτική καταστροφής παλαιστινιακών σπιτιών στη Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ' .

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ τα σπίτια που έχουν γκρεμιστεί το 2010 με ισραηλινή εντολή στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη έφτασαν τα 396 ενώ το 2009 ήταν 275.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου