Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε 11χρονος από το «παιχνίδι του πνιγμού!»

Ένα 11χρονο αγόρι από το Michigan στο Detroit της Αμερικής βρέθηκε νεκρό στο δωμάτιό του, αφότου έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε από ασφυξία, παίζοντας, τη νέα...
τρέλα του Ίντερνετ, το «παιχνίδι του πνιγμού».

Ο νεαρός μαθητής Brandon Stine, όπως πιστεύουν οι γονείς του, έπαιζε το «παιχνίδι του πνιγμού» ενώ βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, σύμφωνα με τους κανόνες του οποίου, οι παίχτες, σταματάνε να αναπνέουν μέχρι να λιποθυμήσουν, με σκοπό να αισθανθούν μια εθιστική ζάλη καθώς συνέρχονται.

Το παιχνίδι συνήθως παίζεται από ομάδα εφήβων όπου προκαλεί ασφυξία ο ένας στον άλλο, αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις και μόνος σου. Η μητέρα του Brandon τον είχε παρακαλέσει να μην παίξει ποτέ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και εκείνος την είχε καθησύχαση λέγοντάς της «Μαμά, ποτέ δε θα έκανα κάτι τόσο χαζό».

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το προφίλ του 11χρονου στο Facebook, ανακάλυψαν ότι ο μαθητής είχε ξαναπαίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι και κατά το παρελθόν. Συγκλονισμένος ο πατέρας του Brandon δε μπορεί να πιστέψει ότι ο μονάκριβος γιος του έχει πεθάνει. «Ούτε σε 1 εκατ. χρόνια δε θα πίστευα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί».

Αν και το εν λόγο παιχνίδι είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η δημοτικότητά του, καθώς πλέον οι έφηβοι ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από τα «κατορθώματά» τους στο YouTube και το Facebook.

Μόνο αυτή τη χρονιά 26 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αμερική από το συγκεκριμένο παιχνίδι, σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Dangerous Behaviors Foundation. Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους, από το 2007, έχουν πεθάνει 183 έφηβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου