Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Τεράστιο ποντίκι έξι κιλών στον Έβρο

Έναν τεράστιο ποντικό βάρους 6 κιλών και μήκους 80 εκατοστών εντόπισαν και σκότωσαν σκυλιά στην Ανδριανούπολη του Έβρου.

Ο νεκρός ποντικός, βρέθηκε από τον Αχμέτ Γιλμάζ ο οποίος δουλεύει σε εργοστάσιο αμμοληψίας στην περιοχή: « Τις πρωινές ώρες όταν ήρθα είδα τα σκυλιά να κυνηγάνε ένα ζώο. Πρόσεξα ότι επρόκειτο για ένα ποντίκι».

Tα σκυλιά σύμφωνα με το xronos.gr, αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία με τον ποντικό καθώς δεν το έβαζε κάτω και τους επιτίθετο. Ωστόσο έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να το σκοτώσουν.

Ο Γιλμάζ, που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του καθώς η ουρά του ποντικού είχε μήκος 35 εκατοστά και τα δόντια του 2 εκατοστά, ζήτησε να εξεταστεί το ζώο: « κοιτάξτε τα δόντια του, δεν ξέρω πόσων χρονών είναι αλλά φαίνεται πολύ ηλικιωμένο ζώο. Ο καθένας φοβάται ένα τέτοιο ζώο. Εγώ επειδή μεγάλωσα σε χωριό δεν φοβήθηκα, αλλά αν επιτεθεί σε μικρό παιδί μπορεί εύκολα να το σκοτώσει. Μπορεί δε να φέρει και αρρώστιες. Τέτοιο ποντίκι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Δεν φοβόταν ούτε τα σκυλιά. Το ίδιο είναι τεράστιο. Τα σκυλιά μπορεί να το σκότωσαν για να μην επιτεθεί στα κουτάβια τους. Τόσο μεγάλο ποντίκι ούτε στα ντοκιμαντέρ δεν είδα, κατά τη γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο ποντίκι του κόσμου».

Το ερώτημα που γεννάται τώρα είναι εάν ο συγκεκριμένος ποντικός αποτελεί εξαίρεση ή αν υπάρχει σχετική οικογένεια τρωκτικών ανάλογου μεγέθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου