Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που κατηγορείται για τρομοκρατία




- Οι γονείς της είχαν επικηρυχθεί στη Γερμανία τη δεκαετία του 90 για συμμετοχή στη RAF
- Ο πατέρας της έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Βιέννη το 1986

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο και την φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη στον Περισσό για σχέση με την υπόθεση τη τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η Marie Fee Meyer, εργαζόταν ως καθηγήτρια Γερμανικών σε φροντιστήριο και ζούσε στον Περισσό τον τελευταίο καιρό.

Είχε ζήσει για κάποιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε φιλικές σχέσεις με τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Ταύρο και Βύρωνα.

Η νεαρή συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ως ύποπτη για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Είναι κόρη πρώην κατηγορούμενων για συμμετοχή στη περιβόητη γερμανική τρομοκρατική οργάνωση RAF (“Φράξια – Κόκκινος Στρατός”).

Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας στο σπίτι της και το μόνο που της καταλογίζουν είναι η φιλική σχέση και οι πολύωρες συναντήσεις με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέριες της Αθήνας.

Στην κ. Μέγιερ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ.Σπυριούνη η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, ωστόσο δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι γονείς της, Βόλφγκανγκ και Μπάρμπαρα Μέγιερ ανήκαν στην τρίτη γενιά της RAF. Ο πατέρας της έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αυστριακούς αστυνομικούς το 1986 στη Βιέννη.

Για τη μητέρα της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, παραδόθηκε η ίδια στην γερμανική πρεσβεία στο Λίβανο το 1999 μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους. Προφυλακίστηκε και το 2001 αφέθηκε ελεύθερη λόγω έλλειψης στοιχείων.

Δείτε την επικήρυξη της γερμανικής αστυνομίας για τους γονείς της 27χρονης

Τη Δευτέρα απολογούνται οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στο Βύρωνα για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”. Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος – όπως και στην 27χρονη -. Οι διώξεις αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Οι τέσσερις νεαροί ανακρίθηκαν χωρίς δικηγόρους ενώ οι ίδιοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία.

Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα σε Ταύρο και Βύρωνα προκύπτει ότι τόσο το “εννιάρι” όσο και το Καλάσνικοφ είναι “καθαρά” δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι οι νεαροί ετοίμαζαν χτύπημα ενόψει της δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό στην οποία κατηγορούμενοι είναι οι 13 συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου