Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Σε καλό δρόμο η συμφωνία για ΠΑΟΚ»

Αισιόδοξος για το ενδιαφέρον των Αράβων για τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο εκ των νομικών εκπροσώπων του fund, Παρασκευάς Σπυράτος. Ο Έλληνας δικηγόρος τόνισε ότι στο διάστημα 10-20 Ιανουαρίου θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σπυράτος στον FM 100:

Για το πότε προβλέπει ότι θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στην υπόθεση: "Αν προχωρήσει το ενδιαφέρον ή όχι είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί το διάστημα 10-20 Ιανουαρίου, όπως έχει καθοριστεί. Το προηγούμενο διάστημα, από την ημέρα της ανακοίνωσης που εξεδόθη κι έπειτα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Η απόφαση θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον κ. Αλ Σαμαρί, σε συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραθέσει".

Για το αν υπόθεση οδεύει σε καλό δρόμο: "Πραγματικά, είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Η προοπτική που υπάρχει είναι θετική, αλλά δεν θα ήθελα να πω περισσότερα αυτή τη χρονική στιγμή".

Για το ποσοστό των μετοχών που στοχεύει να αγοράσει ο επενδυτικός όμιλος: "Οι υποψήφιοι επενδυτές θέλουν την πλειοψηφία των μετοχών. Δηλαδή, πάνω από το 67%".

Για τα χρήματα που πρόκειται να διαθέσουν για να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Είναι πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, αν δεν ανακοινωθεί επισήμως πρώτα ότι προχωρά το ενδιαφέρον."

Για το αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ: "Δεν νομίζω ότι ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο, αφού μπορεί να είναι θετικό αυτό που να γίνει με την ΠΑΕ. Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω κάποια θέματα. Άλλωστε, εκείνος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει αναλάβει τις συζητήσεις με την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών, αλλά και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης."

Για το αν υπάρχει εμπλοκή των υποψήφιων επενδυτών με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα (π.χ. Μάλαγα στην Ισπανία ή κάποια αγγλική ομάδα): "Είναι θέματα που δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν θα εμφανίζονται, όμως, σε άλλη ομάδα, γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ασυμβίβαστο. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι πρόκειται για μία διαδικασία επωφελή για τον ΠΑΟΚ και για όλη της Ελλάδα, γιατί μιλάμε για επένδυση σε μια περίοδο που υπάρχει οικονομική κρίση στη χώρα."

Για το λόγο που οι υποψήφιοι επενδυτές ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με κοινωνική αποδοχή. Είναι ένας υγιής σύλλογος, που θα ενδιέφερε κάθε επενδυτή. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία για άλλου είδους επενδύσεις (σ.σ. σε επίπεδο real estate) στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εδρεύει ο ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος αυτός, λοιπόν, εντάσσεται μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό της επένδυσης που σχεδιάζεται από την πλευρά τους σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου