Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός όπως... Ρεάλ

Στα χνάρια της ισπανικής ομάδας βαδίζει ο Ολυμπιακός που όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, έχει 13 παίκτες δανεικούς σε άλλες ομάδες, ένα νούμερο που άμεσα θα γίνει μεγαλύτερο!

Σε πονεμένη ιστορία εξελίσσεται για τον Ολυμπιακό η υπόθεση με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές. Το ερχόμενο καλοκαίρι η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ θα κληθεί να βρει άμεσες λύσεις σχετικά με τους παίκτες, που τελούν υπό καθεστώς δανεισμού, οι οποίοι δεν είναι λίγοι.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η νέα διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ένα … βουνό μπροστά της, ώστε αν προβεί σε άμεσες κινήσεις, που θα έθεταν τον Ολυμπιακό ξανά στην θέση του διεκδικητή του τίτλου και παράλληλα θα του έδιναν το δικαίωμα να ευελπιστεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ προχώρησε σε σειρά μεταγραφικών κινήσεων, αλλά και … αποσυμφόρησης του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, με βασική επιδίωξη ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν ισχυρότερος.

Οι … προσθαφαιρέσεις του περασμένου καλοκαιριού, μοιραία δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά για το μέλλον των παικτών, που παραχωρήθηκαν δανεικοί και το μέλλον τους. Γεγονός το οποίο αναγκάζει τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» να διαχειριστεί κατάλληλα τις υποθέσεις τους, ώστε αν μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Άλλωστε δεν είναι και λίγοι οι δανεικοί εντός και εκτός συνόρων. Όμως με εξαίρεση την περίπτωση του Επστάιν που... βγάζει μάτια στην Κέρκυρα κανείς άλλος δεν... φωνάζει ότι αξίζει να γυρίσει στο Καραϊσκάκη. Ούτε καν ο «πολύς» και ακριβοπληρωμένος Λουίς Ντιόγο!
Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν οι Λουίς Ντιόγκο (Φλαμένγκο), Ματ Ντάρμπισιρ (Μπέρμιγχαμ), Λεονάρντο (Ιντερνασιοναλ), Ντένις Επστάιν (Κέρκυρα),Σουμπίνιο (Πανσερραϊκός), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Γιώργος Κατσικογιάννης, (ΟΦΗ), Γιώργος Νικλητσιώτης (ΟΦΗ), Άρης Σοιλέδης (Λεβαδειακός), Χρήστος Βασιλόγιαννης (Εθνικός) Παναγιώτης Σταμόγιαννος (Δόξα Δράμας), Γιώργος Βαλεριάνος (Θρασύβουλος), όπως επίσης και ο Μονιάκης, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ και θα παραχωρηθεί δανεικός στον Πανιώνιο στο πλαίσιο της μεταγραφής των Μπερνάρντ Κουμορτζί και Γιάννη Μανιάτη.

Αν συνυπολογιστούν και οι Κώστας Μήτρογλου, Γιώργος Γκαλίτσιος, οι οποίοι πρόκειται να παραχωρηθούν σε Πανιώνιο και Ηρακλή αντίστοιχα, τότε εύκολα γίνεται αντιλήπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Αντίθετα από την άλλη, το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλούς δανεικούς σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ κάνει (δικαιολογημένα ή μη δεν θα το κρίνουμε) τους ανταγωνιστές και κυρίως τον Παναθηναϊκό να αφήνουν αιχμές για το πως… παίζεται το παιχνίδι.

Γι’ αυτό στον Ολυμπιακό θα ήθελαν το Καλοκαίρι να μαζευτεί το πράγμα είτε πουλώντας όσους δεν υπολογίζει ο Βαλβέρδε, είτε γυρίζοντας στην βάση τους αυτοί που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία με την φανέλα του συλλόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου