Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Οδομαχίες στο Μενίδι


Νεκρό είναι το 7χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο KAT, όταν στις 12:15 σήμερα το μεσημέρι παρασύρθηκε
από μοτοσικλέτα, που οδηγούσε αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έξω από καταυλισμό Ρομά επί της οδού Κύπρου, στο Μενίδι.


Ο αστυνομικός χτύπησε το παιδί με τη μηχανή, ενώ αυτό βρισκόταν μαζί με άλλα στον δρόμο για να πει τα καλάντα. Όπως είπαν οι κάτοικοι, το παρέσυρε για 150 μέτρα και δεν σταμάτησε, για να το βοηθήσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτό είναι ψευδές.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Προπορευόταν της μηχανής του ένα φορτηγό όχημα (βαν), το οποίο έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό προς τα δεξιά, για να αποφύγει τα παιδιά, που ξαφνικά πετάχτηκαν στον δρόμο.

Ο αστυνομικός, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση με το βαν, έκανε επίσης ελιγμό με τη μοτοσικλέτα του προς την αριστερή πλευρά, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία των παιδιών, τα οποία έκρυβε το φορτηγάκι. Όμως δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα να παρασύρει το ανήλικο κοριτσάκι.


Ο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία - αμέσως σταμάτησε και ζήτησε βοήθεια με τον ασύρματο από τους συναδέλφους του. Στο σημείο έφθασε ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο παρέλαβε το παιδί συνοδεία αστυνομικών και το μετέφερε στο ΚΑΤ.




Την εκδοχή της αστυνομίας για τη συμπεριφορά του αστυνομικού μετά το δυστύχημα επιβεβαιώνει και επιχειρηματίας με κατάστημα ηλεκρονικών ειδών που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο του τροχαίου, ο οποίος δήλωσε ότι ο αστυνομικός περίμενε να έρθει στο ασθενοφόρο, το οποίο, στη συνέχεια, και συνόδευσε.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν εκεί μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν. Συγγενείς, φίλοι της οικογένειας και κάτοικοι του καταυλισμού αυτή την ώρα έχουν στήσει οδόφραγμα και έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων, στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Κατάρας. Φωνάζουν συνθήματα εναντίον της Αστυνομίας. Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο κανείς εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε εμφανιστεί εκεί, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους.


Λίγο μετά τις 15:15, μια αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε. που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Αθήνα δέχθηκε τις πέτρες, που πετούσαν επί δύο λεπτά (!), οι εξαγριωμένοι τσιγγάνοι. Τελικά, μετά από παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, το τρένο που είχε σταματήσει συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του. Κανείς επιβάτης του τρένου δεν τραυματίστηκε.


Το Τμήμα Τροχαίας Νέας Ιωνίας έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο αστυνομικός συνελήφθη λίγο μετά τις 15:30 και θα οδηγηθεί στον εισαγγέλεα. Ήδη σχηματίζεται δικογραφία. Έξω από το φυλάκιο του Ο.Σ.Ε. επί της οδού Αριστοτέλους 100 στο Μενίδι είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι περίπου 100 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις της Αστυνομίας που έχουν παραταχθεί εκεί.

Λίγο πριν από τις 15:40 σταμάτησε και η κυκλοφορία των συρμών του Ο.Σ.Ε. για λόγους ασφάλειας των επιβατών, η οποία άνοιξε λίγο πριν τις 16:30. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στις γραμμές του τρένου και κάνουν χρήση χημικών καθώς δέχονται βόμβες μολότοφ. Το πλήθος των κατοίκων που συγκεντρώνεται εκεί αυξάνεται διαρκώς, γι' αυτό και σταδιακά αυξάνονται και οι αστυνομικές δυνάμεις.



Η επίσημη ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. για το περιστατικό:



«Την 12:10 ώρα σήμερα (05-01-2011) στην περιοχή Αχαρνών – Οδός Κύπρου 59 - δίκυκλη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 22χρονο Ειδικό Φρουρό που μετέβαινε για ανάληψη υπηρεσίας, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 7χρονη πεζή ημεδαπή. Η τραυματισθείσα μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίζεται για το τροχαίο ατύχημα θα αποσταλεί συνοδεία στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου