Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Υποχρέωσαν και τον Αη Βασίλη να πληρώσει διόδια!

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα, υπάλληλοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., σταμάτησαν το έλκηθρο του Αη Βασίλη στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και απαίτησαν από τον Άγιο που επισκέπτονταν τους αποθηκευτικούς του χώρους στη Ν. Πιερία, να καταβάλλει το ποσό των 10,10 Ευρώ με τη δικαιολογία ότι το όχημά του εμπίπτει στην κατηγορία ρυμουλκούμενων με τέσσερις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ, αφού τα κέρατα των ταράνδων υπερέβαιναν το συγκεκριμένο ύψος.
Ο Άγιος διαμαρτυρήθηκε για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, αφού ποτέ, σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν του συνέβη κάτι παρόμοιο και βέβαια, αφού ξέσκισε το έντυπο που του υπέδειξε να υπογράψει ο προϊστάμενος του σταθμού, αγανακτισμένος, έσπρωξε την μπάρα και πέρασε χωρίς να πληρώσει.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών πληροφορήθηκε για το επικείμενο εορταστικό άνοιγμα του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, το οποίο οργανώνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και τους κατοίκους της περιοχής την 24η Δεκεμβρίου 2010 και υποσχέθηκε, την επόμενη Παρασκευή στις 11:00 να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των πολιτών για την κατάργηση του παράλογου καθεστώτος των διοδίων. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη στα ΜΜΕ, θα συμμετέχει στη διανομή του σήματος «Δεν Πληρώνουμε» όπως και στο φαγοπότι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Μετά από τις παραπάνω εξελίξεις, ειδικά οι κάτοικοι της Ν. Πιερίας, θεωρούν ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο τους και τον αγώνα τους κατά των διοδίων, τη συμμετοχή του Αγίου στο άνοιγμα της Παρασκευής και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την εορταστική αυτή εκδήλωση.