Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η Θράκη κινδυνεύει....


 troktiko








Του Μάνδαλου Παναγιώτη
Είχαμε γράψει πολλές φορές για τα τραγικά λάθη των…Εληνικοαθηνοκεντρικών κυβερνήσεων που δυστυχώς στην εξωτερική 

πολιτική δεν βλέπουν ούτε την μύτη τους ..θα μου πείτε βλέπουν και πουθενά …αλλά αυτό είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο.
Και ας πάρουμε ιστορικά τα πράγματα όπως έχουν.
Η ιστορικότητα της Θράκης, ως τόπου Ελληνισμού αλλά και πολυπολιτισμού είναι γνωστή. ΣΕ αυτή την γη υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο από την εποχή του Οδυσσέα, όπου ο Οδυσσέας πήρε τον φημισμένο οίνο Μαρωνίτη από την αρχαία Μαρώνεια, και τον έδωσε στον πολύφημο. Από το όρος Φεγγάρι της Σαμοθράκης καθότανε στον θρόνο του ο Δίας και διαφέντευε τον Τρωικό πόλεμο. Πόλεις όπως η Μαρώνεια η πόλη του Αίσωπου, τα Άβδηρα πατρίδα του Δημόκριτου, πατέρα της πυρηνικής φυσικής, αλλά και η Τραιανούπολη, η αρχαία Πλωτινούπολη, η Μεσημβρία, η Σαμοθράκη με τα τόσα Καβύρια μυστήρια, την Νίκη της Σαμοθράκης, με τους ναούς και φυσικά με την τόση ιστορία, ενώ και πολλοί Θεοί είχαν καταγωγή από εδώ, όπως ο Ορφέας, ο Βάκχος, ο Έβρος που έγινε ποτάμι, κλπ.
Φυσικά δεν μιλάμε για την βυζαντινή περίοδο. Η Θράκη με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη ήτανε η πρώτη περιφέρεια του Βυζαντίου ενώ οι πόλεις όπως το Διδυμότειχο, η Αίνος, η Τραιανούπολη, κλπ ήταν σε μεγάλη άνθιση. Με την Τουρκοκρατία πολλοί αγώνες δόθηκαν εδώ αλλά το έδαφος και η γειτνίαση κατέπνιξαν αυτούς στο αίμα. Αλλά και η Φιλική εταιρεία αλλά και η οργάνωση του 1821 δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε το Φανάρι και οι τοπικοί παράγοντες που άρχισαν να προσηλυτίζουν άτομα για τον μεγάλο αγώνα.
Από την άλλη το εύφορο έδαφος, οι μεγάλες πεδιάδες, αλλά και τα άφθονα ορυκτά, γεωθερμικά πεδία, κατέστησαν τον τόπο μήλο έριδας μεταξύ των γειτόνων, ενώ πολλές φορές και με βίαιες προσαρτήσεις η Θράκη άλλαξε χέρια.
Και ερχόμαστε στην πρώτη προδοσία μετά την απελευθέρωση της Θράκης. Ήτανε το 1923, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου όπου ο Ελληνικός στρατός χωρίς λόγο διατάχθηκε να επιστρέψει στην δυτική Θράκη, όπου κατοικούσαν πολλοί Έλληνες κάτοικοι. 70.000 στρατιώτες μετατοπίστηκαν στα σημερινά σύνορα και 260.000 Θράκες Έλληνες ξεριζώθηκαν από τις κατοικίες τους ενώ θα ακολουθούσαν και τα γεγονότα 30 χρόνια μετά που θα ξερίζωναν το Ελληνικό στοιχείο από την Αν. Θράκη. Και όλα αυτά χωρίς λόγο και με μόνη την πίεση των μεγάλων δυνάμεων.
Και ερχόμαστε στο σήμερα.
Αυτός ο τόπος για πολλές δεκαετίες χρησιμοποιήθηκε απαξιωτικά από τους αποικιοκράτες των Αθηνών. Λες και εδώ δεν κατοικούσαν έλληνες, λες και εδώ δεν ήταν ο σιτοβολώνας που τάιζε όλη την Ελλάδα, λες και εδώ δεν ήτανε η παραγωγή όλης σχεδόν της ζάχαρης που τότε ήμασταν αυτόνομοι, λες και εδώ ήτανε τόπος εξορίας και όχι παραδείσου.
Η Θράκη ήταν ο τόπος εξορίας και φυσικά στα σαλόνια βασίλευε το θα σε στείλω στην Θράκη σαν απειλή. Τα χρόνια πέρασαν και οι ρυθμοί άλλαξαν. Τα όργανα όμως όχι. Η απαξίωση και η εγκατάλειψη όλων των παραγωγικών δυνάμεων έφεραν την φτωχοποίηση της Θράκης που φυσικά φαντάζει ως η δεύτερη περιοχή σε ανεργία της Ελλάδος. Και εκτός αυτού τα εγκλήματα πολλά. Βιβλία στους Πομάκους στα Τουρκικά (Θρακική εξισλαμισμένη φυλή, εχθρική προς τους Τούρκους ), αφέθηκαν στην τύχη τους οι παραγωγοί, κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη στις καλένδες της γραφειοκρατίας (βλέπε επένδυση ζεόλιθου που ποτέ δεν έγινε, Εκβάθυνση λιμένα Αλεξανδρούπολης, σύνδεση Λιμένα με τον σιδηρόδρομο και το δίκτυο, έλλειψη σφαγείων, κλπ. Από την άλλη η μοναδική βιβλιοθήκη της Μύκης ενός χωριού μουσουλμανικής μειονότητας έκλεισε. Ήτανε η μόνη Ελληνική βιβλιοθήκη που το Ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να στήριξη, ενώ έχουν ξεφυτρώσει πολλές του Τουρκικού προξενείου.
Βέβαια και στις τελευταίες δεκαετίες η Θράκη χρησιμοποιήθηκε και ως τόπος επένδυσης των Αθηνοκεντρικών λαμογιών, που ενώ πήραν τις επιδοτήσει για την δημιουργία βιομηχανιών στην περιοχή αυτές ποτέ δεν λειτούργησαν ενώ τα λεφτά έγιναν καπνός ενώ κανείς δεν κλείστηκε στην φυλακή. Για να θυμηθούμε, το εργοστάσιο για την ένδυση του στρατού, που ποτέ δεν λειτούργησε και φυσικά τα ρούχα τα παίρνουμε από εισαγωγή και ίσως και από Τουρκία. Και ενώ οι ταμπέλες των επιδοτήσεων και των βιομηχανιών είναι ακόμα σε όλη την Θράκη, στις βιομηχανικές περιοχές, κανείς έλεγχος, κανείς δεν είπε τίποτα.
Χθες άκουσα περίλυπος και τις δηλώσεις υπουργού της περιοχής για το θέμα της ψήφου των μουσουλμάνων της Θράκης. Οδυνηρή και περίλυπη δήλωση …πρέπει να δούμε τι συμβαίνει …Να ειπωθεί κάτι τέτοιο από κάποιον που είναι από εδώ και μάλιστα σε κυβερνητικό πόστο. Αν δεν καταλαβαίνει το έγκλημα, τότε τι θα περιμένουμε από τους άλλους; Πολλοί μουσουλμάνοι με την κρίση και το 30% της ανεργίας, κατέφυγαν στις αγκάλες της Τουρκίας και εκεί φυσικά εκβιαζόμενοι αλλά πολλές φορές και ηθελημένα έρχονται και ψηφίζουν κατά τας βουλές του Τουρκικού κράτους. Και όμως, μέχρι πρότινος οι υποδεικνυόμενοι από το Τουρκικό προξενείο πολλές φορές καταψηφίζονταν. Τώρα η ενδυνάμωση της γνώμης του Τουρκικού προξενείου έφερε καραβάνια από ταξιδιώτες, Έλληνες υπηκόους μουσουλμάνους που διαμένουν μόνιμα στην Τουρκία και ψήφισαν αυτό ακριβώς το κόμμα της μειονότητας σε μπλοκ. Και μάλιστα φάνηκε και η διαφορά. Στην Ξάνθη, όπου οι Μουσουλμάνοι είναι περισσότεροι Πομάκοι δεν ψηφίστηκαν όπως στην Ροδόπη, όπου φάνηκε η Τουρκόφωνη ψήφος.
Και σε όλο αυτό τον συνφερτό το Ελληνικό κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Κανένα κανάλι δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα νέα. Τα νέα που μπορεί να φέρουν την Κοσοβοποίηση και την αστάθεια στην περιοχή και φυσικά την σμίκρυνση των συνόρων του Ελληνικού κράτους που τόσο αίμα χύθηκε για να κρατηθούν αυτά τα σύνορα, αλλά θα φέρει και την καταστροφή για όλους εμάς τους Θρακιώτες όπως έγινε και στην Γιουγκουσλαβία. Αντί να δοθούν κίνητρα για να μείνει ο πληθυσμός αντίθετα απαξίωσαν και πάλι τον τόπο. Και μιλάμε για έναν τόπο με τα προβλήματα της μειονότητας, που υπάρχουν. Εξ άλλου και πολλοί συμπολίτες Θρακιώτες Έλληνες εγκατέλειψαν τον τόπο προς εύρεση εργασίας και έτσι συρρικνώθηκε και το Ελληνικό πληθυσμιακό πεδίο. Τα ίδια είχαν γίνει και την περίοδο του 50-60, με την μετανάστευση, αλλά πολλοί είχαν ξαναγυρίσει για να κάνουν με τις οικονομίες τους μια νέα αρχή. Αλλά όπως λέμε, άλλοι τους τα φάγανε και αυτοί πληρώνουν, ενώ άλλοι μη έχοντας να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους των βαρονόφρονων κλεπταποδοχών της Ελληνικής κυβέρνησης έφυγαν για άλλα μέρη και πατρίδες. Συνέπεια οι ερχόμενοι με έξοδα του Τουρκικού προξενείου μουσουλμάνοι εκ Τουρκίας να εμφανίζονται με μεγάλα ποσοστά.
Φυσικά το ελληνικό κράτος δίνει όλες τις ευθύνες στο τουρκικό προξενείο. Μα τι κάνει το Τουρκικό προξενείο; Απλώς περιμένει να γευτεί την διαρκή ανικανότητα της Ελληνικής πολιτείας και απλώς μαζεύει τους καρπούς που δεν χρειάζεται κόπος για να τους μαζέψεις …αφού πέφτουν ώριμοι από το δένδρο …Οι καρποί για αυτούς που πρέπει να δουν τι συμβαίνει και δεν καταλαβαίνουν, με λίγα λόγια είναι, η εγκατάλειψη της περιοχής, ανεργία, πείνα, φτώχια και κατάντια, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν γεωθερμικά πεδία, απέραντες πεδιάδες και λιβάδια, ορυκτά σπάνια και μη, αιολική ενέργεια, γεωστρατιγική σημασία με λιμάνια και σιδηρόδρομους, κλπ… αυτά δεν τα καταλαβαίνουν να τα αναπτύξουν …τα καταλαβαίνουν όμως πολύ καλά οι Σύμμαχοι μας …οι Τούρκοι …όπως και οι Βούλγαροι …και ετοιμάζονται για ένα άλλο 1923…με πυρετώδεις ρυθμούς …αν δεν τρέξουμε τότε θα βρεθούμε με προδότες και μειοδότες και όπως τότε στο Γουδί οι πρωταίτιοι εκτελέστηκαν αλλά η Αν. Θράκη έμεινε παραδομένη στην προδοσία.
Y.Γ. Και μπορούμε να πούμε ότι όλα αυτά τα σημερινά είναι και απόρια της ακατάσχετης ηλιθιότητας των κομμάτων αφού τόσα χρόνια τα περισσότερα στελέχη ήτανε προκλητικά στελέχη όλων των κυβερνώντων κομμάτων και φυσικά αλώνιζαν με τις ευλογίες τους προς υφαρπαγή ψήφων αλλά και επίτευξη του σκοπού που είχαν ..την τελική αυτοδυναμία και την υφαρπαγή της Θράκης από τον Ελληνικό ιστό….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου