Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε9

 troktiko






ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ…

Χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο θα μπορούν, μέχρι να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, να υποβάλουν και να διορθώνουν δηλώσεις Ε9 οι φορολογούμενοι…
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.
Και μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών πάντως, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, θα προβλεφθεί εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου