Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής του Ε9

n
Εκπνέει σε πέντε ημέρες η προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9 για το οικονομικό έτος 2014 και όπως διαφαίνεται δεν θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Ε9 θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, η εκκαθάριση του οποίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Υποχρέωση να υποβάλουν την δήλωση στοιχείων ακινήτων έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2013, ήτοι όσοι πούλησαν ή αγόρασαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν ακίνητα με δωρεές ή γονικές παροχές, κληρονόμησαν ακίνητα, μεταβίβασαν ή απέκτησαν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία ακινήτων ή είχαν μεταβολές στα ποσοστά συνιδιοκτησίας.
Ακόμη, το Ε9 θα υποβάλλουν και όσοι διαθέτουν ακίνητα με κλειστούς υπόγειους κοινόχρηστους χώρους αποθηκών ή θέσεις στάθμευσης, αλλά και όλοι όσοι έχουν ακίνητα που έχουν τακτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί ή ημιυπαίθριους χώρους, σε περίπτωση που δεν έχουν αναγραφεί σε προηγούμενες δηλώσεις Ε9.
Τέλος, το Ε9 θα υποβάλουν και όσοι είχαν μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, παιδί που δεν είναι πλέον προστατευόμενο μέλος και θα υποβάλει δική του δήλωση και Ε9, θάνατος του υπόχρεου, οπότε για λογαριασμό του θα υποβάλουν οι κληρονόμοι κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου