Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Να δούμε αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία...»

«Να δούμε αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία...»Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Sentra 103,3 και μίλησε για τις τελευταίες μέρες που διάγει στον προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού μιας και θα ασχοληθεί πλέον με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού εκλέχτηκε Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Μώραλης αποκάλυψε ότι θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Παρασκευής αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ, καθώς κι ότι η ΕΠΟ θα απαντήσει στη λίγκα αν θα μπορέσει να δηλώσει ομάδες με διαζευκτικό για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα μιας και εκκρεμεί η απόφαση του CAS για τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, έκανε έναν μίνι απολογισμό της θητείας του, τονίζοντας ότι το προϊόν έκανε βήματα προόδου, ωστόσο, είχε και τα αρνητικά του και θέλει ακόμα πολύ δουλειά.
Μεταξύ άλλων μίλησε:

Για τις ομάδες που θα δηλωθούν στην UEFA
 κι αν μπορεί να μπει διαζευκτικό: «Θα το δούμε αύριο θα μας απαντήσει η ΕΠΟ για το αν υπάρχει εναλλακτική και θα δούμε ποιους θα δηλώσουμε».Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Εμείς το έχουμε ως θέμα. Θα γίνει συζήτηση, θα πει κι ο ΠΑΟΚ την άποψή του, θα μιλήσει και η νομική μας υπηρεσία και θα δούμε τι θα γίνει».
Για το -3 στον ΠΑΟΚ: «Το θέμα είναι αν οι κανονισμοί προβλέπουν αυτό ή κάτι άλλο κι όχι αν μου άρεσε η απόφαση ή όχι. Οι κανονισμοί είναι σαφείς. Ή να αφαιρεθούν οι βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα ή από τα πλέι οφ. Η ομοσπονδία έκρινε από τα πλέι οφ. Το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ ωστόσο θα συζητηθεί. Δεν έχω άποψη αν θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το επόμενο πρωτάθλημα.
Πρέπει να είναι σαφείς οι κανονισμοί και τηρούνται. Σε αρκετούς τομείς θα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Και θέλω να πιστεύω ότι το νέο καταστατικό της ΕΠΟ θα αποσαφηνίζει. Και στα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη υπάρχουν σαφείς κανονισμοί».
Για το ότι φεύγει από το ποδόσφαιρο και για το χρονοδιάγραμμα: «Το αργότερο 2-3 Ιουλίου θα υπάρχει νέος πρόεδρος. Μέχρι 30/6 βάσει καταστατικού μένω. Να λύσουμε τελευταία θέματα, το μπαράζ της Ξάνθης κι άλλα. Είχαμε πει να διεξαχθεί στις 8 Ιούνη, έκανε αίτημα η FL για 11, θα δούμε».
Για το αν φεύγει οριστικά από το ποδόσφαιρο: «Αν διατηρήσω κάτι θα είναι η θέση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού».
Για την αποτίμηση της διετίας: «Θα κάνω απολογισμό στην κλήρωση του πρωταθλήματος».
Για την αίσθησή του αν πέτυχε έστω και τα μισά απ' αυτά που έβαλε ως στόχους: «Σε γενικές γραμμές δεν έχω κάνει αποτίμηση. Δεν είχα ψηλά τον πήχη γιατί γνώριζα τα προβλήματα. Και ξέραμε ότι θα έχουμε οικονομικά προβλήματα. Πραγματικά δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε τις 16-18 ΠΑΕ να μην «σκάσουν» και να έχουν οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι οι ΠΑΕ στην καλύτερη κατάσταση, αλλά ανταπεξήλθαμε. Εκεί πήγαμε καλά. Θεωρώ σημαντική την ανανέωση της συνεργασίας με τη Nova. Που είναι ο βασικότερος χρηματοδότης. Δεν είναι υγιές μοντέλο το 80% των εσόδων να είναι από το τηλεοπτικό ωστόσο.
Αν εξαιρέσεις την κακή εικόνα που έμεινε στο φινάλε από το ματς Κυπέλλου της Τούμπας, στην διετία δεν είχαμε σημαντικά κρούσματα βίας. Θυμάμαι λίγο το ματς ΑΕΚ-Πανθρακικού και 2-3 άλλα περιστατικά όχι υψηλής σημασίας σε σχέση με τα παλαιότερα. Είχαμε καλή και παραγωγική συνεργασία με παίκτες, ΠΣΑΤ.
Αυτό που δεν καταφέραμε ήταν να προασπίσουμε το προϊόν μας και να βγαίνουμε ενιαίοι. Δεν είπα να έχουμε ίδιες απόψεις Δεν αυξήσαμε τα εισιτήρια. Δεχόμαστε κριτική από τους φιλάθλους, αφού οι ίδιοι δεν το προστατεύετε, δεν το «γυαλίζετε» τι περιμένετε από μας; Και συμφωνώ. Υπήρχαν και οικονομικοί λόγοι που δεν κόψαμε εισιτήρια.
Έγινε τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους 5-6 μήνες, όμως δυστυχώς αρκεί ένα ματς για να αφορίσει όλη την προσπάθεια που έγινε. Υπάρχει και το θέμα του ξένου αρχιδιαιτητή. Όλοι συμφωνούσαν, υπήρχε κοινή κατεύθυνση, αλλά υπήρχαν ενστάσεις για τις αρμοδιότητές του».
Για το αν αισιοδοξεί πως θα γίνει δουλειά στη συνέχεια: «Παραμένω αισιόδοξος. Υπάρχουν καλά στοιχεία στο ποδόσφαιρο. Εχουμε την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έρχονται οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.. Η επιστροφή στις 16 ομάδες είναι σωστή. Ακόμα θα πρέπει να επανεξεταστούν τα πλέι οφ. Υπάρχουν αυτά σαν σκέψεις. Δεν μας αφήνει όμως ο ανταγωνισμός, η διαιτησία κτλ».
Για το ότι δεν έχουν άδειες ομάδες: «Η πρότασή μας για 2-2 δεν ήταν ανεδαφική. Το ξέραμε ότι η FL δραστηριοποιείται σε πολύ πιο δύσκολο περιβάλλον από μας. Όταν μικρύνουν οι κατηγορίες και φτάσει στις 20 ομάδες η Football League και στις 16 εμείς μπορούμε να το ξαναδούμε για να ανέβουν 3 ομάδες.
Ο Πανιώνιος ή ο Αρης είναι φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν είναι δυνατόν ομάδες με χρέη 20 εκατ. όπως ο Αρης να εξομαλύνουν τα οικονομικά τους σε δυο χρονιές. Ο ΟΦΗ το κάνει. Δεν είναι εύκολο βέβαια.
Δεν νομίζω ότι το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι η διαιτησία, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Για τον ποιον θα πρότεινε για διάδοχο: «Θέλω να είναι συναινετικός να συγκλίνει απόψεις, να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει χρόνο να ασχοληθεί. Θέλει εκτελεστικό πρόεδρο όχι να πηγαίνει στα συμβούλια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου