Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Χλωμιάζει του Αμπέιντ, μένει ο Σίλντενφελντ

Ο Μεχντί ΑμπεϊντΜόνο θετικά δεν είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν από την Αγγλία όσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Μεχντί Αμπεΐντ. Κι αυτό διότι οι ιθύνοντες της Νιούκαστλ ενημέρωσαν την πλευρά του ποδοσφαιριστή αλλά και τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ότι η απόφασή τους για τον Αλγερινό μέσο είναι να αξιολογηθεί πρώτα πλήρως από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και εν συνεχεία να αποφασιστεί οριστικά το μέλλον του.

Οι Αγγλοι δεν φάνηκαν αρνητικοί στη φόρμουλα που πρότεινε ο Παναθηναϊκός για την «α λα Μπεργκ» απόκτηση του Αμπεΐντ ούτε απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκ νέου δανεισμού του, με την ειδοποιό διαφορά ότι ζήτησαν... παράταση για να κρίνουν τον παίκτη μέσα από την προετοιμασία της ομάδας τους, ενδεχόμενο που φαινόταν τις τελευταίες εβδομάδες να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Η Νιούκαστλ ξεκινάει την προετοιμασία της την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και την ολοκληρώνει στα τέλη του μήνα, πάνω κάτω δηλαδή στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που οι Αναστασίου και Νταμπίζας επιθυμούν ξεκάθαρα το ρόστερ της νέας χρονιάς να είναι πλήρες το γρηγορότερο δυνατόν και δη στην έναρξη της προετοιμασίας.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο προπονητής της Νιούκαστλ, Αλαν Πάρντιου, αναφέρθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις στα βρετανικά ΜΜΕ στον Αμπεΐντ λέγοντας: «Τα πήγε καλά. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι μαζί του. Από όλους του παίκτες που δώσαμε δανεικούς μπορώ να πω ότι ίσως να είναι και ο πιο επιτυχημένος τη σεζόν που τελείωσε. Εχει περισσότερη αυτοπεποίθηση πια. Είναι ένα καλό παιδί με σωστή νοοτροπία και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από αυτόν» λόγια που επιβεβαιώνουν σε έναν βαθμό τις πληροφορίες μας.
Επί της ουσίας (και εκτός εάν υπάρξει θεαματική ανατροπή) το «τριφύλλι» έχει πλέον δύο δρόμους: α) να κρατήσει κενή μία θέση στο ρόστερ του και να περιμένει την αξιολόγηση των «ανθρακωρύχων» με την ελπίδα ότι θα είναι αρνητική ως προς την παραμονή του σε αυτούς ή β) να κινηθεί άμεσα στο μεταγραφικό παζάρι για να καλύψει το κενό του.
Τελειώνει με τους Ρώσους και «κλείνει»
Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τους ιθύνοντες της Ντιναμό Μόσχας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία του, βρίσκεται ο μάνατζερ του Γκόρντον Σίλντενφελντ, Μάριο Κνεζ, με τις πληροφορίες από την Κροατία να αναφέρουν ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία των δύο πλευρών για τα χρήματα που του οφείλονται και την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του.
Από το περιβάλλον του Σίλντενφελντ, μάλιστα, υπογραμμιζόταν ότι ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έχει δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στην παραμονή του στον Παναθηναϊκό και παρά το πρέσινγκ συλλόγων από άλλες χώρες (με κυριότερο αυτό της αυστριακής Στουρμ Γκρατς) είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση του «τριφυλλιού» για 3ετές συμβόλαιο.
Ο ίδιος ο «Σίφο» φέρεται επίσης να έχει ξεκαθαρίσει στον ατζέντη του ότι ψηφίζει «δαγκωτό» την παραμονή του στον Παναθηναϊκό, ωστόσο -εξαιτίας των υποχρεώσεών του με την εθνική Κροατίας στο Μουντιάλ- δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες των επαφών και περιμένει την οριστική ενημέρωση από τον εκπρόσωπό του. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι ο Κροάτης αμυντικός επιθυμεί να έχει τελειώσει το θέμα της επόμενης ομάδας στην καριέρα του πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Αυστρία με την αποστολή της εθνικής Κροατίας και στο περιθώριο της προετοιμασίας οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το μέλλον του: «Αυτήν τη στιγμή προέχει το Μουντιάλ. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό το κομμάτι. Μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις μας στη Βραζιλία, τότε θα σκεφτώ τι θα κάνω.
Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν επαφές με τον Παναθηναϊκό και τη Στουρμ, θα δούμε...» ήταν η διπλωματική απάντηση του Κροάτη στόπερ. Να σημειωθεί ότι τα ρεπορτάζ από την Κροατία εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει στην 11άδα της εθνικής τους στο ματς της πρεμιέρας του Μουντιάλ με τη Βραζιλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου