Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

CNN: Ο ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης

 troktiko






Την υποστήριξη της Ελλάδας στο αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που η Ευρώπη κινείται προς τη δεξιά, επισημαίνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, υπογραμμίζοντας ότι κατέλαβε την πρώτη…

θέση στις χθεσινές ευρωεκλογές με 27% των ψήφων και εκτιμάται πως βρίσκεται τέσσερις μονάδες μπροστά από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα στην Ελλάδα βρίσκεται σε «έντονη αντίθεση» με τη «δραματική αύξηση» των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και του UKIP στη Μεγάλη Βρετανία, τα δύο «ακροδεξιά, εθνικιστικά κόμματα».
Όπως σημειώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σχεδόν τριπλάσιες ψήφους από το «ακροδεξιό κόμμα» Χρυσή Αυγή, η οποία κέρδισε σχεδόν το 10 %, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη λειτουργία μιας «εγκληματικής οργάνωσης».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι «η Ευρώπη έχει προχωρήσει σ» ένα σημαντικό βήμα για το τέλος των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας και για την επιστροφή της δημοκρατίας» και ότι «οι πολίτες της Ευρώπης έχουν καταδικάσει τις πολιτικές της λιτότητας».
Επίσης, προβάλλεται η αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «το μήνυμα είναι πως η καταστροφική πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί . Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επενδύσουν στη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη» και «το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε πως η κυβέρνηση δεν έχει πλέον ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί με την Ευρώπη» και ότι το κόμμα του «θα ζητήσει πρόωρες εκλογές».

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην 6χρονη ύφεση, στα μέτρα λιτότητας, στις δανειακές συμβάσεις και στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν πως «είναι σκληρή», υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει το «υψηλότερο ποσοστό» στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου