Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΣΕ 48 ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ…

 troktiko







…TI ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ…
Διεύρυνση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία. Το σχέδιο που εξετάζει …

το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την αύξηση του αριθμού των δόσεων από 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.
Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ’ αυτήν.
Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014) οι οποίες στο τέλος Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που του υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου ενώ η αύξηση τους συνεχίζεται και τον Μάιο
Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.

Σήμερα επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τον νέο προϋπολογισμό, στα τέλη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου