Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Αιώνιοι» έτοιμοι για προσπέρασμα

«Αιώνιοι» έτοιμοι για προσπέρασμαΤο πλεονέκτημα της έδρας στην Ελλάδα είναι ουσιαστικό κι όχι τυπικό, όπως είχε πει ο Γιώργος Μπαρτζώκας λίγο πριν από την έναρξη της σειράς των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στις δύο πρώτες αναμετρήσεις των «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός απάντησε μπροστά στο κοινό του και απόψε (7.45 μ.μ.) οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν ξανά, αυτή τη φορά στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Από κοινή αφετηρία (1-1) οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν το προβάδισμα που θα τους αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οποιοδήποτε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν οι περιβόητες ειδικές συνθήκες. Οι «πράσινοι» δείχνουν να βρίσκονται μακριά από τον καλό τους εαυτό, εντούτοις οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχουν καταφέρει να φύγουν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ σε κάποιο από τα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων. Συν τοις άλλοις, είναι δεδομένο πως οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη παίρνουν... ώθηση από τον κόσμο τους, που αυτή τη φορά αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.Ο νικητής θα έχει μπροστά του δύο ευκαιρίες για να πάρει άλλη μία νίκη και να στεφθεί τροπαιούχος, ενώ ο ηττημένος θα βρεθεί με την... πλάτη στον τοίχο, ψάχοντας για το απόλυτο. Μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν παρουσιάσει και το καλό, αλλά και το κακό τους πρόσωπο στα δύο παιχνίδια και πλέον η σειρά μοιάζει πολύ ανοιχτή.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι έτοιμοι για το... προσπέρασμα στη σειρά και γνωρίζουν πολύ καλά πως τη δεδομένη χρονική στιγμή τα λάθη δεν συγχωρούνται. Αναμένεται ακόμα μία σκληρή μάχη ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με... φόντο το τελευταίο και πολύ σημαντικό τρόπαιο της χρονιάς, το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου