Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η άλωση του ΟΑΚΑ! (vds) και η δήλωση Γιαννακόπουλου

Η άλωση του ΟΑΚΑ! (vds)
Η... κατάρα του ΟΑΚΑ για τον Ολυμπιακό «έσπασε» και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικρατώντας με 69-64 του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός μετρούσε συνολικά 25 διαδοχικές ήττες στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου στους τελικούς και ποτέ δεν είχε καταφέρει να κάνει το «break» στο ΟΑΚΑ. Τώρα αυτό είναι γεγονός και η μάχη του τίτλου θα κριθεί -αρχικά τουλάχιστον- την ερχόμενη Κυριακή (1/6) στο ΣΕΦ. Είναι το πρώτο ματς μπολ με τους «ερυθρόλευκους» με νίκη να κατακτούν το πρωτάθλημα!
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρά την ανατροπή της τελευταίας περιόδου δεν είχε λύσεις για να διεκδικήσει τη νίκη, καθώς με εξαίρεση τους Διαμαντίδη και Λάσμε που... έσκασαν παίζοντας 38 και 30 λεπτά αντίστοιχα, οι υπόλοιποι δε μπορούσαν να βοηθήσουν.
Με... φόρα από το ΣΕΦ
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το παιχνίδι με στόχο να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό και με οδηγό το προηγούμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ προσπάθησαν να ανεβάσουν το τέμπο στην επίθεση και παράλληλα να κλείσουν τους διαδρόμους του Παναθηναϊκού προς τη ρακέτα.
Το κατάφεραν και στις δύο πλευρές του γηπέδου και πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου πενταλέπτου είχαν πάρει προβάδισμα με +8 (4-12) ενώ είχαν άμεσες απαντήσεις στο 7-0 (11-12) του Παναθηναϊκού κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 15-21.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στη συνέχεια ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (22-33 στο 16') και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα οκτώ πόντων.
Άνοιξε η διαφορά
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνά του και αρχικά έδειξε πως μπορεί να κατεβάσει τη διαφορά. Σε κάθε προσπάθειά του όμως ο Ολυμπιακός είχε απαντήσεις, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και όταν μπήκαν και τα μακρινά τους οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +16 (40-56).
Έπαιξε με τον χρόνο αλλά δεν το πλήρωσε
Ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι και από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει με το χρόνο ώστε να διατηρήσει τη διαφορά που είχε χτίσει.
Δεν πήγε κοντά στο καλάθι, απέφυγε τις επαφές και αναλώθηκε σε μακρινά σουτ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα έκανε και έφτασε σε απόσταση αναπνοής μειώνοντας σε 62-64 περίπου ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος.
Στα 45'' ο Σπανούλης έκανε την πρώτη... ορθόδοξη επίθεση και με ντράιβ έκανε το 62-66. Ο Παναθηναϊκός αστόχησε στις επόμενες επιθέσεις τους και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα τίτλου με τη νίκη 69-64.
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας, Κόλλινς 4, Σίμμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου