Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα ονόματα όλων των νέων Δημάρχων της χώρας! Οι νικητές, τα φαβορί και οι ανατροπές

 troktiko








Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξε τις δημοτικές αρχές στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής…

Στο Δήμο Κηφισιάς δήμαρχος εξελέγη ο Θωμάκος Γιώργος, στο Αιγάλεω ο Μπίρμπας Δημήτριος, στο Μαρούσι μεγάλος νικητής ο Γιώργος Πατούλης (από τον α’ γύρο), στο Δήμο
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Κωνσταντέλλος Γρηγόριος, στη Γλυφάδα ο Παπανικολάου Γεώργιος, στο Δήμο Αλίμου ο Κονδύλης Ανδρέας, Αργυρούπολης – Ελληνικού ο Κωνσταντάτος Γιάννης, Ηλιούπολης ο Βαλασόπουλος Βασίλειος,Αγίου Δημητρίου η Ανδρούτσου Μαρία, Δάφνης – Υμηττού ο Σταυριανουδάκης Μιχαήλ (από τον α’ γύρο),Νέας Σμύρνης ο Τζουλάκης Σταύρος,Καλλιθέας ο Κάρναβος Δημήτριος,Βύρωνα ο Κατωπόδης Γρηγόριος,Καισαριανής ο Κοντόσταυλος Γεώργιος,Αγίας Παρασκευής ο Σταθόπουλος Ιωάννης,Χαλανδρίου ο Ρούσσος Συμεών,Παπάγου – Χολαργού ο Αποστολόπουλος Ηλίας,Παλαιού Φαλήρου ο Χατζηδάκης Διονύσιος (από τον α’ γύρο),Ζωγράφου η Καφατσάκη – Βλάχου Σ.,Πεντέλης ο Στέργιου Καψάλης Δ.,Γαλατσίου ο Μαρκόπουλος Γεώργιος,Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο Βρεττάκος Χρήστος,Μοσχάτου – Ταύρου ο Ευθυμίου Ανδρέας,Περάματος ο Λαγουδάκης Ιωάννης,Νίκαιας – Ρέντη ο Ιωακειμίδης Γεώργιος (από τον α’ γύρο),Κορυδαλλού ο Κασσιμάτης Σταύρος,Σαρωνικού ο Σωφρονής Γεώργιος,Λαυρεωτικής ο Λουκάς Δημήτριος και Περιστερίου ο Ανδρέας Παχατουρίδης (από τον α’ γύρο).
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος καθώς έλαβε ποσοστό 58,11% στο β’ γύρο των εκλογών έναντι του Σταύρου Καλαφάτη που συγκέντρωσε το 41,89% των ψήφων.
Στον Δήμο Κιλκίς, νέος δήμαρχος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σισμανίδης. Εξελέγη με ποσοστό 50,77%, ενώ ο αντίπαλος του Παύλος Τονικίδης έλαβε μετά από σκληρή μάχη 49,23%.
Νέο δήμαρχο θα έχει και η Βέροια, καθώς ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επικράτησε με 54,10% στον β’ γύρο των εκλογών επί του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος έλαβε 45,90%.
Αντίθετα, στον Δήμο Έδεσσας παραμένει δήμαρχος ο Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 60,02% έναντι 39,98% του Ιωάννη Σόντρα.
Υπενθυμίζεται ότι από τον α’ γύρο, στην Κεντρική Μακεδονία επανεξελέγησαν στον Δήμο Κατερίνης ο Σάββας Χιονίδης και στον Δήμο Πολυγύρου της Χαλκιδικής ο Αστέριος Ζωγράφος.
Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο, γιατρός Κώστας Πελετίδης εξελέγη νέος δήμαρχος Πατρέων με ποσοστό πάνω από 60%. Απίστευτη εξέλιξη είχε η εκλογική μάχη στον δήμο Σερρών, όπου ο Πέτρος Αγγελίδης, με τον συνδυασμό «Δημοτική Πρωτοβουλία Σερρών» επανεκλέχθηκε δήμαρχος με μόλις 13 ψήφους διαφορά από τον αντίπαλό του Σταύρο Φωτιάδη.Αν η κυρία Ρένα Καραλαριώτου πέτυχε την ανατροπή την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας εκτός δευτέρου γύρου τον μακροβιότερο δήμαρχο, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης ήταν τελικά αυτός που κέρδισε τη μάχη των χθεσινών εκλογών  και θα είναι ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων με ποσοστό 54,47%. Στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης νικητής βγήκε ο Βασίλειος-Γεώργιος Λαμπρινός με τη «Δύναμη πολιτών, Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ηρακλείου» με ποσοστό 59,28%. Ο Γιώργος Παπαναστασίου εξελέγη νέος δήμαρχος Αγρινίου με ποσοστό 66,85, ο οποίος αναμετρήθηκε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, με τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης, Παύλο Μοσχολιό.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος επικράτησε με άνεση, σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε ότι «δεν κέρδισα εγώ, αλλά το Αγρίνιο», ενώ όπως πρόσθεσε, «είναι μεγάλη η ευθύνη και τεράστια η εντολή, αλλά είμαι σίγουρος, ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των πολιτών».
Ανατροπές σημειώθηκαν στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Ο δήμος της Λαμίας αλλάζει χέρια ύστερα από 16 χρόνια και από μια δραματική νύχτα.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, παρά το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή είχε 9 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Σταυρογιάννη, είδε τα ποσοστά να ανατρέπονται και ο αντίπαλός του, μέχρι τώρα βουλευτής, συγκέντρωσε 53,29% από το 32,4 της προηγούμενης Κυριακής και παίρνει τα ηνία του δήμου για την επόμενη πενταετία έναντι του 46,71% που συγκέντρωσε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς.
Στον δήμο Λειβαδιάς η Γιώτα Πούλου με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα της αφετηρίας με 56,24%, από 25,64% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Ο δικηγόρος Αρης Ρούσσαρης περιορίστηκε στο 43,76% παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 30,15% στον πρώτο γύρο.
Νέος δήμαρχος στον Πύργο ο Γαβριήλ Λιατσής
Νέος δήμαρχος Πύργου εξελέγη ο Γαβριήλ Λιατσής με ποσοστό 50,66%, ο οποίος επικράτησε του αντιπάλου του Τάκη Αντωνακόπουλου με λίγες εκατοντάδες ψήφους διαφορά.
Σε δηλώσεις που έκανε ο νέος δήμαρχος Πύργου, ο οποίος επιστρέφει στο δημαρχιακό θώκο ύστερα από οκτώ χρόνια, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «απόψε νιώθω μια μεγάλη δικαίωση» και πρόσθεσε: «Νιώθω δυνατότερος και πιο ταπεινός από ποτέ. Μόνη μου επιδίωξη, μόνη μου έγνοια από σήμερα και μετά, είναι πως θα κάνω καλό στον τόπο μου και τίποτα παραπέρα».
Νέος δήμαρχος Ζακύνθου ο Παύλος Κολοκοτσάς
Άνετη ήταν η επικράτηση του Παύλου Κολοκοτσά στον δήμο Ζακυνθίων με 55,9%, έναντι του Στέλιου Μποζίκη, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Στις δηλώσεις του, ο κ. Κολοκοτσάς, υποσχέθηκε ότι θα είναι δήμαρχος όλων των Ζακυνθινών και ότι θα εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για να αλλάξει η εικόνα του νησιού.
Στην ομιλία του, αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρθηκε σε ένα καλύτερο αύριο που περιμένει τη Ζάκυνθο και έστειλε το μήνυμα ότι «παρά την κρίση μπορούμε όλοι να ζήσουμε με ευημερία στον τόπο μας».
«Απόψε πανηγυρίζουν όχι μόνο οι Ζακυνθινοί, αλλά και οι ετεροδημότες και οι απόδημοι. Είναι αλήθεια ότι δόθηκε ένας σκληρός αγώνας, αλλά εγώ προσπάθησα σε όλη την προεκλογική περίοδο χωρίς συκοφαντίες, χυδαιότητες και εξαγορά συνειδήσεων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Από σήμερα αρχίζει η δουλειά για τον δήμο και υπόσχομαι ότι θα δουλέψω μέρα και νύχτα για το καλό των παιδιών μας. Το πρώτο πράγμα είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και η ενημέρωση για τα οικονομικά».
Ανατροπή στο Δήμο Μεγαλόπολης
Ανατροπή σημειώθηκε στο Δήμο Μεγαλόπολης με την ενσωμάτωση των τελευταίων εκλογικών τμημάτων και με ελάχιστες ψήφους διαφορά με τον αντίπαλό του (μόλις 15 ψήφους) εκλέχθηκε δήμαρχος ο Διονύσης Παπαδόπουλος με ποσοστό 50,09%.
Νέος δήμαρχος Άρτας ο Τσιρογιάννης Χρήστος
Νέος δήμαρχος Άρτας εξελέγη ο Τσιρογιάννης Χρήστος με ποσοστό 57,2%
Νέος δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος
Νέος δήμαρχος  Βόλου εξελέγη με ποσοστό 53,13% ο Αχιλλέας Μπέος.
Ο Φώτης Αλεξάκος είναι ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας
Ο Φώτης Αλεξάκος είναι ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας για την επόμενη πενταετία, επικρατώντας στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Παπαλού.
Ο κ. Αλεξάκος συγκεντρώνει ποσοστό 55,28% (ενσωμάτωση 98,20%) έναντι 44,72% του αντιπάλου του.
Νέος δήμαρχος Παλαμά εκλέγεται ο Γιώργος Σακελλαρίου, με ποσοστό 52,83% έναντι 47,17% του Αχιλλέα Καραλή.
Στους Σοφάδες, τον δημαρχιακό θώκο καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Σκάρλος, με ποσοστό 52% έναντι 48% του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη Κυριακή είχαν εκλεγεί δήμαρχοι ο Λάμπρος Τσιβόλας στον δήμο Αργιθέας, ο Γιώργος Κωτσός στον δήμο Μουζακίου και ο Δημήτρης Τσιαντής στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου