Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αυτοκτόνησε ο Sugar Man

n«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για αυτοκτονία και ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη εδώ και κάποιο διάστημα», είπε ο Τζοχάρ, αδελφός του 36χρονου Σουηδού σκηνοθέτη Μαλίκ Μπεντζελούλ, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του. «Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Στάθηκα στο πλάι του όλο αυτόν τον καιρό, μέχρι το τέλος», συνέχισε ο Τζοχάρ, ο οποίος είναι δημοσιογράφος στο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας. «Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Απλώς δεν ξέρω», πρόσθεσε.

n
Ο Μαλίκ Μπεντζελούλ κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας για το ντοκιμαντέρ «Ψάχνοντας τον Sugar Man» που αφηγείται την «εξωπραγματική» αλλά αληθινή ιστορία του αμερικανού τραγουδιστή Σίξτο Ροντρίγκες. Τη δεκαετία του '70 ο Ροντρίγκες έβγαλε δύο δίσκους, όμως πούλησε ελάχιστα αντίτυπα στις ΗΠΑ και παρέμεινε ουσιαστικά άγνωστος στο ευρύ κοινό. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να κάνει καριέρα στο τραγούδι και εργαζόταν σε οικοδομές. Εν αγνοία του όμως η μουσική του γνώρισε απίστευτη επιτυχία στη Νότια Αφρική όπου ταυτίστηκε με τους αγώνες κατά του απάρτχαϊντ.
n
Ο Μπεντζελούλ, γεννήθηκε το 1977 στην πόλη Ίσταντ της νότιας Σουηδίας. Ο πατέρας του ήταν Αλγερινός και η μητέρα του Σουηδέζα. Είχε σκηνοθετήσει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τον Έλτον Τζον, τον Ροντ Στιούαρτ, την Μπγιορκ και άλλους. Ο σκηνοθέτης ανακάλυψε την ύπαρξη του Ροντρίγκες σε ένα ταξίδι που στην Αφρική το 2006 και παθιάστηκε μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου