Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Αλβέρτης: «Ως το τέλος»

Αλβέρτης: «Ως το τέλος»Για το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα του ώστε να κερδίσει αύριο (21/4, 21:45-NS2) την ΤΣΣΚΑ και να μείνει ζωντανή στην υπόθεση «πρόκριση» στο final-4 του Μιλάνου, μίλησε το απόγευμα της Κυριακής (20/4) ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.
Ο Ελληνας τεχνικός κάλεσε τον κόσμο του τριφυλλιού ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να βοηθήσει τους παίκτες του να μειώσουν τη σειρά σε 1-2.


«Η εικόνα δεν μπορεί να πει ποτέ ψέματα», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, όταν ρωτήθηκε για το διαφορετικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο πρώτο και στο δεύτερο αγώνας της σειράς: «Παίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσαμε να πάρουμε την πρώτη φορά. Το δεύτερο παιχνίδι εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά. Αυτό δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Η σειρά έρχεται στο γήπεδό μας και αυτό που πρέπει και θέλουμε να κάνουμε είναι να την πάμε ως το τέλος. Να νικήσουμε στην έδρα μας και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στη Μόσχα», είπε αρχικά ο Αλβέρτης.
Όσο για το ποιο αποδείχθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και αν ήταν τελικά τα ψηλά κορμιά που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Αλβέρτης τόνισε: «Αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Έχουν πολύ ψηλούς παίκτες και καλούς αθλητές και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις σ' αυτό και όχι μόνο σ' αυτό. Θα ετοιμάσουμε κάποια πράγματα και πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».Πόσο εύκολο είναι αυτό μετά το 2-0 που έχει ήδη διαμορφωθεί; «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα είναι κάτι εύκολο. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα προσπαθήσουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναλύσεις, για σκέψεις για οτιδήποτε άλλο. Τα παιχνίδια είναι τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που απλά πρέπει να ξεπερνάς το καθετί και να προχωράς στο επόμενο».
Όταν ρωτήθηκε για τη σημασία του ΟΑΚΑ και αν περιμένει να γεμίσει το γήπεδο αύριο, ο Αλβέρτης, που γνωρίζει πολύ καλά πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει, δήλωσε: «Αν δεν γεμίσει και αύριο.... Έχει γεμίσει πολλές φορές το ΟΑΚΑ, ο κόσμος έχει γίνει 6ος παίκτης μας τόσες φορές στο παρελθόν και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και αύριο».
Μπράμος: «Πρέπει να κερδίσουμε»
Ο Μάικ Μπράμος έκανε επίσης δηλώσεις για το παιχνίδι, λέγοντας: «Κάναμε ένα καλό πρώτο παιχνίδι, ένα κακό δεύτερο. Τώρα είμαστε στο σπίτι μας και θα κοιτάξουμε μόνο τον επόμενο αγώνα. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή προπόνηση και να δώσουμε όλα όσα έχουμε, γιατί ξέρουμε ότι μία ήττα μας πετάει εκτός Final Four. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη στην αυριανή αναμέτρηση».
Σε ερώτηση για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο αγώνα της σειράς και τι έφταιξε, ο Μπράμος τόνισε: "Κάναμε πολλά λάθη. Είχαμε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και αφήσαμε το παιχνίδι να ξεφύγει πολύ. Αύριο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο».
Τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός; «Έχουν μεγάλα κορμιά, παίζουν πολύ καλά στην άμυνα, προστατεύουν το χώρο τους πολύ καλά. Οπότε θα πρέπει κι εμείς να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα, πιο επιθετικοί γενικότερα, αλλά και να βρούμε καλά σουτ».
Η επιστροφή στο ΟΑΚΑ είναι ένα συν για τον Παναθηναϊκό, όπως παραδέχεται ο Μπράμος: «Πάντα είναι σημαντικό να παίζεις στην έδρα σου. Ειδικά όταν η έδρα για την οποία μιλάμε είναι το ΟΑΚΑ. Πάντα οι φίλαθλοι της ομάδας μας δίνουν αυτή την έξτρα ώθηση, την έξτρα ενέργεια για να παίξουμε ακόμη πιο δυνατά. Και πραγματικά ανυπομονούμε να έρθει η ώρα για τον αυριανό αγώνα».
Όσο για το αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το απόλυτο φαβορί, έχει την απάντηση: "Έχουν πάρει δύο νίκες. Αυτό είναι το γεγονός. Δεν ξέρω για φαβορί. Το φαβορί, η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που θα πάρει τη σειρά».
Οι αριθμοί
Ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν αναμετρηθεί 27 φορές και οι Ρώσοι πήραν το προβάδισμα με 14-13. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται 5 ασίστ για να γίνει ο κορυφαίος πασέρ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Θοδωρή Παπαλουκά (977) που βρίσκεται τώρα στην 1η θέση. Επίσης, χρειάζεται 6 ασίστ για να γίνει ο παίκτης που έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν στην ιστορία της Ευρωλίγκας σε απόλυτο αριθμό. Τέλος, χρειάζεται μόλις 1 εύστοχο τρίποντο για να φτάσει τα 300 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.
Ο Γιόνας Ματσιούλις μετά τους δύο αγώνες στη Μόσχα είναι πρώτος σε κλεψίματα στην Ευρωλίγκα φέτος με 43. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρίσκεται στην 4η θέση με 36. Και χρειάζεται 12 πόντους για να φτάσει τους 500 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο Στεφάν Λάσμε απέχει μόλις 4 τάπες από τη δεύτερη θέση των κορυφαίων όλων των εποχών στην κατηγορία. Επίσης, χρειάζεται 6 πόντους για να φτάσει τους 500 με τον Παναθηναϊκό (βρίσκεται στη 13 θέση της σχετικής λίστας), 7 ριμπάουντ για τα 300 και 1 τάπα για τις 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου