Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΣΥΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΕΣ ΣΤΗ Ν.ΚΟΡΕΑ…


 troktikoΣτην προσπάθεια των δυτών που επιχειρούν στο βυθισμένο κουφάρι του φέρι που παρέσυρε στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους, επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον…
Τουλάχιστον 181 πτώματα έχουν ανασυρθεί, ενώ αγνοούνται ακόμα 121 άνθρωποι.
Οι δύτες ανεβάζουν κάθε μέρα περίπου τριάντα πτώματα.


Δεν απομένει καμιά ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, αλλά οι συγγενείς των θυμάτων, που έχουν συγκεντρωθεί στο Τζίντο, το νησί που βρίσκεται κοντά στον τόπο του ναυαγίου, εκφράζουν οργή και απογοήτευση για τη βραδύτητα των επιχειρήσεων περισυλλογής των νεκρών.
Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν το έργο των δυτών κατά τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι συνθήκες στο εσωτερικό του ναυαγισμένου πλοίου είναι πολύ σκληρές, με σχεδόν μηδενική ορατότητα.
Χθες, Πέμπτη, το βράδυ, μια ομάδα οργισμένων γονιών επιτέθηκε σε έναν αξιωματούχο της ακτοφυλακής, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.
Οι γονείς εισέβαλαν στο γραφείο του υποδιευθυντή της ακτοφυλακής στο Τζίντο, τον έσυραν προς το λιμάνι από το οποίο αναχωρούν τα πλοία με τους δύτες, έσκισαν το πουκάμισό του και τον χτύπησαν.
Οι συγγενείς τον υποχρέωσαν στη συνέχεια, όπως και τον υφυπουργό Πολεμικού Ναυτικού Λι Τζου-Γιουντζ, και τον αρχηγό της ακτοφυλακής Κιμ Σέοκ-Κιουν, να περάσουν τη νύκτα στο λιμάνι καθισμένοι καταγής.
Οι οικογένειες κατηγορούν τις αρχές ότι στις περιγραφές τους υπερέβαλαν την έκταση της επιχείρησης διάσωσης, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα μεταβαίνοντας νωρίτερα χθες με πλοίο στον τόπο της καταστροφής.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν σε απόσταση μερικών μέτρων από τη σκηνή του επεισοδίου, δεν αντέδρασαν και οι τρεις άνδρες μόλις που υπερασπίσθηκαν τους εαυτούς τους, ένδειξη της απροθυμίας των αρχών να τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερο την οργή των οικογενειών, σε μια χώρα στην οποία η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη.
Οι συγγενείς θέλουν να περισυλλεγούν όλα τα πτώματα από το πλοίο πριν από το τέλος του σαββατοκύριακου, μια επιθυμία που λίγες πιθανότητες έχει να πραγματοποιηθεί.

«Ξέρουμε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν και ότι τα ρεύματα θα ενισχυθούν από το Σάββατο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου