Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό 1ο Ποδηλατικό Γύρο Ροδόπης

Video: Αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό 1ο Ποδηλατικό Γύρο Ροδόπης

- Τον πρώτο ποδηλατικό γύρο της Ροδόπης με την επωνυμία "1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης" διοργανώνει ο ποδηλατικός σύλλογος Κομοτηνής "Θράκας Ιππέας" σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, τον Δήμο Μαρωνείας - Σαππών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στα πλαίσια των εορτασμών για την απελευθέρωση της Κομοτηνής και οι κατηγορίες που συμμετέχουν είναι αυτές των Ανδρών, Εφήβων και Open.

Όσοι ασχολούνται με την ποδηλασία βλέπουν κατά καιρούς στην τηλεόραση την διεξαγωγή ποδηλατικών γύρων ανά των κόσμο, αλλά και τώρα τελευταία και ανά την ελληνική επικράτεια. Στις 11 Μαΐου οι κάτοικοι του νομού Ροδόπης θα έχουν την τύχη να δουν από κοντά πολλούς πρωταθλητές της ποδηλασίας, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στον 1ο Αναπτυξιακό Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Ελευθερίων Θράκης. Ο Αγώνας, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και γιατί όχι, να επεκταθεί σε όλη την Θράκη, διοργανώνεται από τον ποδηλατικό σύλλογο Κομοτηνής "Θράκας Ιππέας" και έχει συνδιοργανωτές και συνεργάτες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Μαρωνείας - Σαππών.
Οι κατηγορίες που θα πάρουν μέρος θα είναι αυτές των Ανδρών, Εφήβων και Open. Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας–UCI, ενώ επιτρέπεται η συμμετοχή εθνικών, continental, μεικτών ομάδων και σωματείων. Η σύνθεση της κάθε ομάδας κατηγορίας Ανδρών Elite (κατόχων δελτίων Ε.Ο.Π. ή διεθνών) είναι 5 ως 10 αθλητές και 2 συνοδοί. Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών μέχρι την Παρασκευή 09 Μαίου 2014 ή ηλεκτρονικά στο ακόλουθο e-mailthrakasippeas@otenet.gr καθώς και στο fax 2531021385. Για τις Open κατηγορίες οι αθλητές-τριες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 09 Μαΐου συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επίσης για την Open κατηγορία είναι απαραίτητη η συμπλήρωση έντυπης δήλωσης σχετικά με το ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς θα υπογραφεί με την παραλαβή αριθμών από την γραμματεία του αγώνα 30 λεπτά πριν την εκκίνηση.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ώς εξής: 128.5 Km Κομοτηνή - Φανάρι - Μέση - Παγούρια- Σιδηροχώρι- Αγ Θεόδωροι - Ξυλαγανή - Μαρώνεια - Παραλία Ιμέρου - Κομοτηνή. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:MEN-ELITE (Ανδρών - Εφήβων ) & OPEN 18+, 30+, 40+, 50+, Γυναικών. 09:00 Άφιξη αθλητών στον χώρο εκκίνησης. 09:30 Λήξη εγγραφών στους αγωνες. 10:00 Εκκίνηση κατηγορίας MEN ELITE (Ανδρών - Εφήβων )-Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. 10:15 Εκκίνηση OPEN κατηγοριών – Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Τερματισμός Elite κατηγοριών - Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής Τερματισμός Open κατηγοριών - Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής 14.45 Τελος αγωνα. 15:00. Απονομές σύμφωνα με την προκήρυξη.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους: Γκογκότσης Κυριάκος : Πρόεδρος Π.Σ.Κ. "Θράκας Ιππέας" 6974 745431, Ξαγοράρης Γεράσιμος : Οργανωτικός Διευθυντής 6848 367887, Μπακάλμπασης Χαράλαμπος : Τεχνικός Διευθυντής 6945 157155.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου