Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μπενφίκα - Γιουβέντους 2-1

Μπενφίκα - Γιουβέντους 2-1
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ζόρζε Ζεσούς καθώς η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με την κεφαλιά του Γκαράι μετά από κόρνερ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο Μπονούτσι έμεινε καρφωμένος στο έδαφος. Με ψυχολογία στον... Θεό και με πίεση ψηλά, οι Πορτογάλοι δεν επέτρεψαν στη Γιουβέντους να κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουν καθόλου. Οι γηπεδούχοι όποτε έβρισκαν ευκαιρία έφευγαν σαν σφαίρες στην κόντρα και οι Μπιανκονέρι είχαν προβλήματα κυρίως από δεξιά καθώς οι Κάσερες και Λιχτστάινερ δεν είχαν καμία συνεννόηση.


Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε συνήλθε κάπως μετά το 20λεπτο, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια καθαρή ευκαιρία. Η μπάλα, άλλωστε, δεν έφτανε σχεδόν ποτέ σωστά σε Τέβες και Βούτσινιτς καθώς υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο. Κλεισμένος ο Πίρλο, εκνευρισμένος ο Πογκμπά, εκτός παιχνιδιού ο Μαρκίζιο... Καμία έκπληξη επομένως για το γεγονός ότι το 1-0 έμεινε ως την λήξη του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο, πάντως, η Γιουβέντους μπήκε με περισσότερο νεύρο, πίεσε την Μπενφίκα και στο 55' πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Πογκμπά που απέκρουσε ο Αρτούρ. Οι Μπιανκονέρι ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο καθώς ήλεγχαν την κατάσταση στο χώρο του κέντρου και με τους Λιχτστάινερ και Ασαμόα να ανεβαίνουν περισσότερα από τα άκρα, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των Πορτογάλων. Ο Κόντε έριξε στον αγώνα τον Τζιοβίνκο αντί του Βούτσινιτς θέλοντας να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα του μπροστά ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της Μπενφίκα και τελικά στο 73'... γράφτηκε ιστορία: Ο Ασαμόα γύρισε από αριστερά για τον Τέβες, αυτός άδειασε δύο αντιπάλους και με πλασέ έκανε το 1-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2009!
Το ματς ήταν πλέον στα χέρια των Μπιανκονέρι καθώς ήλεγχαν την κατάσταση αλλά η Μπενφίκα κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στο 2-1 στο 84' με το δυνατό σουτ του Λίμα εντός περιοχής που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν! Οι Πορτογάλοι ξαναπήραν τα πάνω τους και απείλησαν και με ένα πλασέ του Μάρκοβιτς, για να πλησιάσει στο 2-2 η Γιουβέντους στις καθυστερήσεις με τον Κιελίνι. Το γκολ δεν μπήκε, η Μπενφίκα πήρε τον πρώτο ημιτελικό και το προβάδισμα και οι Μπιανκονέρι θα τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς του Juventus Stadium την επόμενη εβδομάδα.  
Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Ενζο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82' Αμπρέου), Ροδρίγο, Σουλεϊμάνι (61' Αλμέιδα), Καρντόσο (63' Λίμα).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66' Τζιοβίνκο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου