Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Μεγάλη απάτη με πωλήσεις οχημάτων μέσω Διαδικτύου

 troktiko






Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μια οργανωμένη σπείρα απατεώνων που αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές είχε καταφέρει να εξαπατήσει 130 πολίτες από τους οποίους είχε εισπράξει…


πάνω από 250.000 ευρώ χωρίς ποτέ να τους δώσει τα αυτοκίνητα που πλήρωσαν!
Η πρωτοφανής κομπίνα είχε ξεκινήσει το 2010 και οι δράστες επικοινωνούσαν μόνο τηλεφωνικά με τα θύματα, τα οποία έπειθαν να καταθέσουν ολόκληρο το ποσό ή προκαταβολές για την αγορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους έδιναν. Μόλις γινόταν αυτό, όμως, διέκοπταν κάθε επικοινωνία χωρίς να αποστείλουν τα αγορασμένα οχήματα.
Μετά από πολύμηνες έρευνες, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ταυτοποίησε επτά από τα μέλη της σπείρας, τέσσερις άνδρες ηλικίας 38, 41, 45 και 54 χρόνων και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 χρόνων.
Όλοι είναι σεσημασμένοι από χρόνια για απάτες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια που διατηρούν τρεις από τους απατεώνες στην περιοχή της Τρίπολης βρέθηκαν μεταξύ άλλων 14 βιβλιάρια καταθέσεων, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων, μετρητά ύψους 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και τρία κινητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου