Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε το 43% της ΜΕΒΓΑΛ

 troktiko







Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. υπέγραψε η ΔΕΛΤΑ Τροφίμων, που ανήκει στη Vivartia, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, το οποίο προσθέτει πως το προσύμφωνο τίθεται υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με το….


ρεπορτάζ, το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της ΜΕΒΓΑΛ προς τη ΔΕΛΤΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες τράπεζες προς την ΜΕΒΓΑΛ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.
«Η ΜΕΒΓΑΛ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω των αρνητικών συνθηκών της περιόδου και η συμφωνία που έγινε ανοίγει το δρόμο καταρχήν για την επιβίωση της εταιρείας μέσα από την άριστη συνεργασία μας με την κα. Μαίρη Χατζάκου, τον κ. Πέτρο Παπαδάκη και τις δανείστριες τράπεζες», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, Ι. Αρτινός.

«Ακολούθως υπολογίζουμε ότι η ΔΕΛΤΑ με τη τεχνογνωσία της και τις σημαντικές συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο εταιρειών θα βοηθήσει την ΜΕΒΓΑΛ να αποκαταστήσει μια ανελικτική πορεία προς όφελος των εργαζομένων της, των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και των μετόχων της», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου