Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ 74-44 Διασύρθηκε και αδίκησε τον εαυτό του...

Διασύρθηκε και αδίκησε τον εαυτό του...Αν και είχε την ψυχολογία με το μέρος του (μετά τις δύο σερί νίκες στην Αθήνα), ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στην Μόσχα, χάνοντας από την ΤΣΣΚΑ με 74-44 Ουσιαστικά οι πράσινοι αδίκησαν την τεράστια προσπάθεια που έκαναν στην Αθήνα, όταν με τεράστια ψυχή έφεραν την σειρά στο 2-2.


Οι πράσινοι δεν είχαν καμία τύχη από τα στιγμή που... έσπασαν τα καλάθια. Πιο συγκεκριμένα στα διποντα είχαν το τραγικό 15/46 (32%) και στα τρίποντα το επίσης αποκαρδιωτικό 3/12 (25%). Επιπλέον μοίρασαν μόλις επτά ασίστ, επιτρέποντας στην αντίπαλό τους να μοιράσει 18!

Μεγάλη ζημιά έκανε ο Σάσα Καούν με 18π. (7/9διπ., 4/4β.), ενώ αξιόλογη παρουσία είχε και ο Μίλος Τεόντοσις. Αν και ανέτοιμος ο Σέρβος γκαρντ στα 14:11 στα οποία αγωνίστηκε είχε 7π. (2/2διπ., 1/2τριπ.), με τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα δείχνοντας πόσο πολύ έλειπε στα προηγούμενα τέσσερα ματς.
Καθαρά μπασκετικά πάντως, το συγκρότημα της Μόσχας έδειξε ότι σε «βάθος» πέντε παιχνιδιών ήταν ανώτερο ως ομάδα παίρνοντας δύο εύκολες νίκες στο δεύτερο και το πέμπτο ματς.
Από τον Παναθηναϊκό σχεδόν άπαντες βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
Αστοχία και... Καούν
Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου καλό, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του είχαν μόλις 3/16 σουτ εντός παιδιάς. Την ίδια η ώρα η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ πιο αποτελεσματική, περνώντας την μπάλα στους ψηλούς με τον Κάουν να κάνει μεγάλη ζημιά με 8π. Παράλληλα οι Ρώσοι κατάφεραν να «φορτώσουν» γρήγορα με δύο φάουλ τον Λάσμε.
Η ΤΣΣΚΑ πήρε γρήγορα τα ηνία και μάλιστα με την είσοδο του... απρόβλεπτου Τεόντοσιτς, βρέθηκε στο 11' (21-10), λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου.
Λουκάς, αλλά μόλις 21π.στο ημίχρονο...
Το παιχνίδι φαινόταν να... απομακρύνεται επικίνδυνα από τα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως αντέδρασε έγκαιρα. Έσφιξε την άμυνα του, χάλασε το passing game των αντιπάλων του (συνεπώς και το pick n' roll) ενώ ταυτόχρονα βρήκε πολύτιμες επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Μαυροκεφαλίδη. Ο Ελληνας σέντερ είτε με ατομικές ενέργειες είτε με συνεργασίες πέτυχε 6 σερί πόντους «μαζεύοντας» το σκορ στο -3 (21-18 στο 23').
Ωστόσο οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν συνεισέφεραν επιθετικά και μοιραία όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν σκοράρισμα και από την περιφέρεια (Χριάπα, Φριτζόν), προβάδισμα ολοένα και αυξανόταν. Ένα φόλοου στην εκπνοή του Καούν (12π. στο α' μέρος) εκτόξευσε την διαφορά για πρώτη φορά στους 14 (35-21), με την ελληνική ομάδα να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με μόλις 21π. ενεργητικό...
Συνέχισε να τα σπάει και κατέρρευσε...
Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό η αστοχία συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα στους παίκτες του. Οι πράσινοι ήταν εμφανώς «μπλοκαρισμένοι» και παράλληλα έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και κάκιστες επιλογές. Από την πλευρά της η ΤΣΣΚΑ «μανούλα» στο να παγώνει τον ρυθμό έπαιξε το παιχνίδι που την βόλευε πηγαίνοντας σε αργές επιθέσεις παίζοντα φυσικά και με τον χρόνο.
Ο Κάουν συνέχισε να αποτελεί «πληγή» μέσα στην ρακέτα, ενώ ο Τεόντοσιτς που πέρασε και πάλι μετά από ώρα στο ματς μοίρασε πολύτιμες για τους συμπαίκτες του. Οι Ρώσοι βελτίωναν συνεχώς τα ποσοστά τους, με την διαφορά να εκτοξεύεται για πρώτη φορά στο +21 (48-27) στο 27'!
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το υπόλοιπο της αναμέτρησης απέκτησε καθαρά διαδικαστικά χαρακτήρα, καθώς ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν είχαν κουράγιο να αντιδράσουν. Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους «σκαρφάλωσε» ακόμη και στους 32π. (74-42), λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι...
Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7,Μίτσοφ 8,Φρίτζον 9,Τζάκσον 9,Κρίστιτς 5,Ουίμς 5(2/7σ),Βορόβσεβιτς 3,Καούν 18(7/9,9ρ), Κριάπα 10(5ας),Χάινς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 5,Κάρι 2,Μπατίστ,Φώτσης 3,Ούκιτς 2(1/6σ),Μαυροκεφαλίδης 8(4/7δ), Διαμαντίδης (0/5σ,4ας), Γκιστ 11,Γιάνκοβιτς,Μασιούλις 2,Ράιτ 3(1/6δ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου