Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πρόβλημα ρευστότητας αναμένεται να υπάρξει στον Παναθηναϊκό αν δεν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ή δεν
 προκύψουν πωλήσεις παικτών, αφού στα ταμεία της ΠΑΕ έχει γίνει προγραμματισμός μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην αποφασιστεί καν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού δεν φαίνεται να τα βρίσκουν μεταξύ τους οι μέτοχοι. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επιμένει στη θέση του να ενεργεί ως 30%, κάτι που σημαίνει ότι βάσει αυτού του ποσοστού θα βάλει χρήματα στην ομάδα. Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αν ο Τζίγκερ δεν βάλει των 54% που του αναλογεί στην ομάδα. Το χάσμα μοιάζει αγεφύρωτο μέχρι στιγμής, κάτι που αφήνει «ανοιχτό» το θέμα της ΑΜΚ, όχι μόνο προς το ποσό, αλλά και γενικότερα για το αν θα γίνει.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στο τέλος Μαΐου είναι θα αδειάσουν τα ταμεία της ομάδας και μετά και τα που θα έρθουν από την UEFA, θα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας από τον Ιούνιο. Το θέμα πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ από τον Δημήτρη Γόντικα, αφού αν δεν υπάρξουν πωλήσεις, δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι παίκτες της ομάδας. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» έχει καταθέσει ήδη τον προϋπολογισμό για τον Παναθηναϊκό, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ, στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, κάτι που σημαίνει ότι με την φυγή του Βραζιλιάνου δεν μειώνεται το ύψος των οικονομικών αναγκών.

Όσον αφορά το θέμα των δανεικών, οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν στους Μαρσέλο Μάτος και Γκάμπριελ Ροντρίγκες ότι σε περίπτωση που οι ομάδες που αγωνίζονται δεν κάνουν πρόταση αγοράς τους, δεν πρόκειται να παραμείνουν σε αυτές και την επόμενη σεζόν, τονίζοντας: «Αν οι ομάδες σας πληρώσουν το συμβόλαιό σας να μείνετε, αλλιώς γυρνάτε πίσω». Πιο συγκεκριμένα, τον Βραζιλιάνο μέσο τον θέλει στην ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού πιστεύει στις ικανότητές και είναι πιθανό να επιστρέψει, υπογράφοντας μάλιστα και επέκταση του συμβολαίου του για τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου