Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αποκαλύφθηκε σχέδιο των χουντικών για απόδραση από τον Κορυδαλλό!



Φυλακισμένοι αξιωματικοί – ''πρωτοπαλλίκαρα'' των χουντικών είχαν καταστρώσει σχέδιο απόδρασης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού το '80.
 

Σύμφωνα με το Έθνος οι έγκλειστοι χουντικοί τον χειμώνα του '80 σχεδίαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του Στυλιανού Παττακού.
 
Παττακός, Ντερτιλής τον χειμώνα του '80 είχαν τεθεί επικεφαλής και μερικών άλλων και ετοίμαζαν μυστικά το κόλπο μιας μεγάλης απόδρασης. Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Παπαδόπουλου που απείχε λέγοντάς τους πως αν γλιτώσουν από τις σφαίρες των φρουρών, το πολύ να φτάσουν ώς το νοσοκομείο της φυλακής με σπασμένα μέλη.
 
Το ''σχέδιο ενεργείας'' φτάνει στα αυτιά της διεύθυνσης των φυλακών και ξεκινούν οι έριδες μεταξύ των επίδοξων δραπετών για τη διαρροή, που πιθανά οφείλεται σε στημένο αυτί κάποιου αρχιφύλακα.
 
Ο ίδιος ο Παττακός γράφει σε απόρρητη επιστολή του: '' Μου προετάθη υπότινος των συνεγκλήστων η απόδρασις ως γενναία πράξις και επιτρεπτή επιβαλλομένη υπό τον στρατιωτικόν κανονισμόν προς δικαίωσιν του αγώνος μας. Ηρχισα να μελετώ και να σχεδιάζω. Ευρήκα λύσεις τινάς, δεν ευρέθη ευκαιρία έντιμος. Ευρεθείς εις κλούβαν από αεροδρομίου Χανίων προς φυλακάς Χανίων, μου εγένετο πρότασις να αποδράσω υπό συνοδεύοντός με στην κλούβα ενοματάρχου... Απέρριψα την πρόταση ως ήτο φυσικόν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου