Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Με χιόνια στα ορεινά και βροχές η Μ.Εβδομάδα - Μάλλον με λιακάδα το ψήσιμο του οβελία

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά στα βουνά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες ισχυροί στα πελάγη 7 μποφόρ ενώ στο Αγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δε φαινεται να ξεπερνά τους 21 -22 βαθμούς ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε ακόμη και θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Βροχερός θα συνεχίσει ο καιρός. Ισχυρές βροχοπτώσεις περιμένουμε κυρίως στη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές ενώ τα χιόνια θα εξακολουθήσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριάδες 7 -8 μποφόρ στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, α;πό 3 έως 20 στα κεντρικά ενώ στα νησιά που θα έχουμε καλύτερο καιρό η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21έναν βαθμούς.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Παρόμοιος ο καιρός με τάσεις εξασθένησης των φαινομένων αλλά όχι και των ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στα βόρεια, από 3 έως 18 στα κεντρικά και από 10 έως 20 στα νησιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ


Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα θα συννεφιάσει και σημειωθούν βροχές και και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι εξασθενούν και φτάνουν 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κινηθεί απο 14 εως 15 βαθμούς στα βόρεια,
από 16 έως 19 στα κεντρικά και στους 20 βαθμούς στα νησιά.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Παρόμοιος ο καιρός με τις βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα να επιμένουν στα ηπειρωτικά και τις μπόρες στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Βελτιωμένος ο καιρός με περισσότερο ήλιο και λίγες βροχές και μπορές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 17 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και στα νησιά.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Ο καιρός με τις μέχρι τώρα προγνώσεις φαίνεται πως θα επιτρέψει να τηρηθεί η παράδοση και να σουβλιστεί ο οβελίας. Βελτιωμένος ο καιρός το πρωϊ χωρίς όμως να λείπουν οι βροχές και οι μπόρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου