Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μεγάλες αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές - Διαβάστε αναλυτικά

- Ξεκινούν στις 12 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά
- Για λιγότερες θέσεις από άλλες χρονιές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διαγωνιστούν 115.000 υποψήφιοι
- Καταργείται η κατοχύρωση βαθμολογία
- Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση των γραπτών

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αλλαγές.

1.Φέτος τα μηχανογραφικά δελτία μπορούν να υποβάλλονται και μέσω Ίντερνετ. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα υποβληθούν ωστόσο θεωρείται ότι αυτό θα γίνει μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

2.Με πολύ αυστηρά κριτήρια θα γίνονται πλέον οι μετεγγραφές, όπου μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια. Οι θέσεις που θα προβλέπονται για τους φοιτητές αυτούς στις σχολές θα είναι φέτος πολύ περιορισμένος -20% του αριθμού των εισακτέων- και θα μπουν βαθμολογικά κριτήρια.

3.Από φέτος θα δίνεται ισότιμο απολυτήριο και σε εκείνους τους αποφοίτους λυκείου που δεν θα δώσουν πανελλαδικές. Όσοι πάρουν αυτό το απολυτήριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν στις εξετάσεις όταν το επιλέξουν.

4.Καταργείται η κατοχύρωση βαθμολογίας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το υπουργείο περίπου 10.000 υποψήφιοι κρατούσαν μαθήματα. Από φέτος ωστόσο ο υποψήφιος πρέπει να τα ξαναδίνει όλα από την αρχή.

5.Ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινώνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν την υποβολή των μηχανογραφικών από κάθε τμήμα.

6.Αλλαγές θα έχουμε και στη βαθμολόγηση των γραπτών. Η βαθμολογία θα βγαίνει από το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης και των βαθμών από τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Για τις σχολες που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα στο σύνολο θα προστίθενταικαι τα μόρια από τα μαθήματα αυτά.

7.Για πρώτη φορά οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα διαγωνιστούν κι αυτά το πρωί, πράγμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς λόγω κρίσης δεν είναι εύκολο γι' αυτά να πάρουν άδεια για δέκα ημέρες. Το υπουργείο αναφέρει ότι θα δοθεί βεβαίωση για τους εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου