Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ώρα για φιέστα

 
troktiko    Ώρα για φιέστα
Το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην πρώτη εθνική κατηγορία γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα, στον αγώνα … που ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος. Τελευταίος αγώνας για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος «κρεμάει» τα γάντια του και σπάει παράλληλα το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος.


Στις φιέστες επιστρέφει σήμερα ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα διάλειμμα ενός έτους, αφού στην αναμέτρηση κόντρα στη Λάρισα, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα πανηγυρίσει τον 38ο τίτλο του. Εκτός όμως από τη γιορτή για το ιστορικό πρωτάθλημα, με το οποίο ξεπερνάει το σύνολο των υπολοίπων μαζί, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» θα γιορτάσουν και για άλλους τρεις λόγους.
Αρχικά, με νίκη οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις 15 εντός έδρας επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες, επίδοση που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία τους, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες το έχουν πετύχει μόνο ο Άρης (1978-1979) και η ΑΕΚ (1992-1993).
Δεύτερον, η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε για μία ακόμα σεζόν στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού, κάτι που θα ανακοινωθεί και από τα μεγάφωνα του γηπέδου κατά τη διάρκεια της φιέστας, είναι ένας λόγος για να το γιορτάζουν και οι οπαδοί της ομάδας και η διοίκηση, αλλά και ο ίδιος ο Ισπανός.
Τέλος, εκτός από το ομαδικό ρεκόρ το οποίο κυνηγούν οι «ερυθρόλευκοι», θα υπάρξει και ένα ατομικό που θα επιτύχει σίγουρα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 40 του με ένα ακόμα πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα και ταυτόχρονα θα σπάσει και το ρεκόρ ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου