Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Απούσα και η ΑΕΚ


Απούσα και η ΑΕΚ
Ασορτί με το σκηνικό του άδειου λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, η καλή ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγώνα με τον μαχητικό Ηρακλή κι έμεινε στο «νηστίσιμο» 0-0 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κάκιστη εικόνα μέχρι το 60’ για την «Ένωση», έγινε πιο ζωηρή στο τελευταίο ημίωρο, αλλά δεν απέφυγε την ισοπαλία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Κυπέλλου και τα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ θα μπει στα πλέι οφ με 1 βαθμό έναντι 3 του Παναθηναϊκού, ενώ χωρίς βαθμό θα αρχίσουν το μίνι πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Πώς έπαιξαν

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-1-2 και τους Αραμπατζή στο τέρμα, Γιάχιτς και Λαγό στα άκρα και Νασούτι-Ματέος στο κέντρο της άμυνας, τους Καφέ, Μάκο και Μίτσελ τριάδα στα χαφ και μπροστά τους τον Γκερέιρο, με επιθετικό δίδυμο τους Μπαχά και Μπλάνκο. Ο Γιώργος Παράσχος, που είχε στη διάθεσή του 17 παίκτες, επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Βιτκόφσκι στην εστία (πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα), Κανακούδη και Ζοτ σε θέσεις μπακ, Στάμου και Χοσέμι ως στόπερ, Παπαστεριανό και Ηλιάδη ως αμυντικά χαφ και τους Ρόμπλες, Μάρα και Γκαρσία να κινούνται πίσω από τον Σολτάνι.



Σε λήθαργο...

Η νεκρική σιγή στο ΟΑΚΑ, που φάνταζε περισσότερο αχανές από ποτέ ελλείψει κόσμου, αποκοίμισε τους παίκτες της ΑΕΚ που μπήκαν άνευροι στο γήπεδο. Η δραστηριότητα των γηπεδούχων εξαντλήθηκε στον... άκυρο πανηγυρισμό του Μπαχά για το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, καθώς υποδείχτηκε σωστά οφσάιντ (7’) και ο πιο ορεξάτος Ηρακλής ανέλαβε δράση. Έτσι κι αφού ο Σολτάνι λίγο έλειψε να αξιοποιήσει το «δώρο» του Μίτσελ στο 6’, οι κυανόλευκοι με σαφώς καλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη διάθεση άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τον Γκαρσία (12’) και τον Ηλιάδη (20’). Οι διαρκείς εσωτερικές αλλαγές του Χιμένεθ και το «ξόδεμα» του Μπλάνκο πότε στα άκρα και πότε σε περιφερειακό ρόλο δεν έφεραν αποτέλεσμα και το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μάλλον κολακευτικό ήταν για την επιεικώς μετριότατη εικόνα της «Ένωσης».

Ξύπνησε αργά

Η ληθαργική εμφάνιση της ΑΕΚ είχε προέκταση στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Η καθυστέρηση του Σολτάνι να πλασάρει τον Αραμπατζή σε τετ-α-τετ έδωσε την ευκαιρία στον Γιάχιτς να αποτρέψει το 0-1 και στον Χιμένεθ να καταλάβει πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο ματς Σκόκο και Εντέρ αποσύροντας τον ορεξάτο μόνο κατά διαστήματα Γκερέιρο και τον αρνητικό για ένα ακόμη ματς Μπαχά. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο κινητικοί, έχασαν διπλή μεγάλη ευκαιρία με Λαγό και Καφέ στο 66’ και είχαν ένα καλό σουτ με τον Σκόκο στο 68’, αλλά παρέμεναν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις του Ηρακλή και χρειάστηκε ο Αραμπατζής να τεντώσει το κορμί του για να διώξει σε κόρνερ το πλασαριστό σουτ του Ηλιάδη εκτός περιοχής στο 72’. Η ΑΕΚ έπρεπε να νικήσει το χρόνο και την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, βγαίνοντας χαμένη και στις δύο μάχες, με αποτέλεσμα το τελικό 0-0, που πάντως δεν είχε αντίκτυπο στην ειδική βαθμολογία της στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου