Κυριακή 17 Απριλίου 2011

«Χαλάστηκε» για… Άρη ο ΠΑΟΚ!


«Χαλάστηκε» για… Άρη ο ΠΑΟΚ! 
Ποιος θα το περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ (τουλάχιστον βαθμολογικά) θα λυπόταν με τη… λύπη του Άρη!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» καθάρισε εύκολα την Κέρκυρα (2-0) και -αν ο «αιώνιος» δεν έχανε μέσα από τα χέρια του τη θέση στα πλέι-οφ (λόγω της νίκης του Βόλου), θα έμπαινε με έναν -και όχι με κανέναν, όπως τώρα, πόντο σε αυτά!

«Σβηστή» νίκη στην άδεια Τούμπα, με τους Ίβιτς, Αθανασιάδη να σκοράρουν και τους Λίνο (χαμένο πέναλτι), Γκαρσία (δοκάρι) να χάνουν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 3
ΑΕΚ 1
ΠΑΟΚ 0
Ολυμπιακός Βόλου 0

Πώς έπαιξε

Με το γνώριμο 4-2-3-1, αλλά αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα παρέταξε τον «δικέφαλο του Βορρά» ο Μάκης Χάβος. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Έτο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Ελ Ζαρ (δεξιά) και προωθημένος ο Σαλπιγγίδης.

Ισοπαλίες και… αηδίες! Παρόλο που ήξερε ότι και με έναν πόντο «την έκανε τη δουλειά του» (είσοδος στα πλέι-οφ), ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει από νωρίς τη νίκη. Τόσο αποφασισμένος, ώστε -μέχρι το τέταρτο- να προηγείται (ωραίο πλασέ του Ίβιτς στην κίνηση, μετά τη σέντρα του Έτο), αλλά να έχει χάσει και πέναλτι (που κέρδισε ο Βιεϊρίνια και σπατάλησε ο Λίνο).

Ακόμα, όμως και αν χρειάστηκε ένα εικοσάλεπτο για να υπενθυμίσει η Κέρκυρα ότι… βρισκόταν κι εκείνη στην Τούμπα (ευκαιρία του αμαρκάριστου Ιωάννου στο 21’), αλλά και να γλιτώσει στο 33’ λόγω της συνεργασίας Κωνσταντόπουλου και… δοκαριού (στο φάουλ του Γκαρσία), θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά. Ο Φλαβίνιο, όμως, στο 42’ σημάδεψε ΚΑΙ τις δύο φορές τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ -αντί για την κενή εστία!

Ακριβώς την ώρα που άρχισε να δημιουργείται η εντύπωση πως οι Θεσσαλονικείς έκαναν αγγαρεία («νεκρό» πρώτο εικοσάλεπτο μετά την ανάπαυλα) εκείνοι σαν να… θίχθηκαν από αυτό. Αφού, λοιπόν, ο Ελ Ζαρ δοκίμασε δύο φορές τα ρεφλέξ του Κωνσταντόπουλου (με τον Έλληνα γκολκίπερ να περνάει το… τεστ σε αμφότερα τα σουτ) και ενδιάμεσα ο Βιεϊρίνια έστειλε «στα πουλιά» το στρώσιμο του Ίβιτς, ο Αθανασιάδης δε χρειάστηκε περισσότερα από οκτώ λεπτά για να… τους δείξει «πως γίνεται»!

Ο νεαρός επιθετικός μπήκε αλλαγή στο 68’, μπήκε… στην πορεία της μπάλας στο 76’ (μετά τη γνώριμα φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία) και εξαφάνισε όποιο άγχος υπήρχε για τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου