Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μικρά βαν αντί για ταξί στην Ελλάδα

Αλλαγές στο κλάδο των ταξί ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών με την καθιέρωση βαν εννέα θέσεων που θα έχουν προσυμφωνημένο μίσθωμα και όχι ταξίμετρο, αναφέρει δημοσίευμα των Νέων.

«Δεν πρόκειται για απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, καθώς ήδη στην Ελλάδα ο αριθμός των οχημάτων είναι πολύ μεγάλος, αλλά για ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς, με στόχο να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες από τα ταξί υπηρεσίες και να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες στην Αττική» τονίζουν πηγές του υπουργείου.

Στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μισθώνουν οχήματα με οδηγό και το επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα συµβατικά ταξί, στα οποία θα προστεθούν και τα οχήµατα που θα εκτελούν µεταφορές χωρίς ταξίµετρο, όπως συμβαίνει σε Γαλλία και Αγγλία. Πρόκειται να λειτουργούν µε άδειες ταξί που θα αποσυρθούν από την αγορά.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των ταξί σε όλη τη χώρα που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 30.000. Υπολογίζεται πως στην Αττική κυκλοφορούν 14.500 ταξί.

Ήδη το υπουργείο Μεταφορών έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αυτοκινητιστές και τον επόμενο μήνα αναμένεται να έχει καταλήξει στις βασικές αρχές της ρύθμισης της λειτουργίας του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου