Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πλέι… ωχ!


Πλέι… ωχ!
Στα πλέι οφ θα λύσουν τις φετινές διαφορές τους Ολυμπιακός Βόλου και Παναθηναϊκός μετά το 3-2 των Θεσσαλών. Με εννέα τελείωσαν το ματς οι «πράσινοι» που ήταν τραγικοί για περίπου μία ώρα, αλλά πήγαν να φέρουν τα πάνω κάτω στο τέλος. Η ιστορική επιτυχία για τους γηπεδούχου ήρθε με γκολ του Μαρτίν στο 85’ και αφού προηγουμένως ο Τζόρβας απέκρουσε πέναλτι του Σολάκη!

Η ομάδα του Κατσαβάκη βρέθηκε να προηγείται 2-0 με τα τέρματα των Μαρτίν στο 23’ και Μπρέσκα στο 54’ αλλά κάπου εκεί ο ποδοσφαιρικός εγωισμός κάποιων παικτών του Παναθηναϊκού μίλησε, με συνέπεια το σκορ να γίνει 2-2 (55’ Κατσουράνης, 65’ Σισέ). Το «τριφύλλι» παρά την τραγική εικόνα θα μπορούσε να πάρει το βαθμό, όμως παίζοντας με δύο παίκτες λιγότερους δεν μπορούσε ν ακάνει πολλά. Ο Τζόρβας αποσόβησε το… μοιραίο αποκρούοντας πέναλτι στο 80’ αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάρτιν έγραψε το τελικό 3-2.

Σκηνές απείρου κάλλους με τα ball boys να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται ανάλογα με την εξέλιξη του γκολ!
Τελικά, ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα πλέι οφ με τρεις βαθμούς, δηλαδή διαφορά δύο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τρεις από Ολυμπιακό Βόλου, πλεονέκτημα που δύσκολα θα τους φανεί χρήσιμο αν συνεχίσουν να ψάχνονται μεσα στο γήπεδο, αφού είναι ολοφάνερο πως όσα συμβαίνουν ή μάλλον δεν συμβαίνουν σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, δύσκολα θα φέρουν την ομάδα στο δρόμο των πραγματικών επιτυχιών.



Στο «βρόντο» φαίνεται πως πήγαν οι συνεχόμενες φωνές του Φερέιρα στους πάικτες του Παναθηναϊκού αλλά και οι επισκέψεις του Δημήτρη Γόντικα. Η διοικητική και οικονομική αβεβαιότητα στο «τριφύλλι» καθρεφτίστηκαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο στο Βόλο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ο νεαρός Μαρούλης που υπερασπιζόταν την εστία των Θεσσαλών, να είναι ζήτημα αν ακούμπησε μια-δυο φορές την μπάλα!

Ενώ Σολάκης, Μπρέσκα, Μάρτιν και οι… λοιποί που έφεραν τον Ολυμπιακό Βόλου σε αυτήν την περίοπτη θέση, δούλευαν σαν ρολόι, ήταν αδύνατο να βρεις γραμμή των φιλοξενούμενων που να έκανε κάτι σωστά. Χειρότερη όλων, η μεσαία, με την τριάδα Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη να πελαγοδρομεί, μη μπορώντας να δημιουργήσει επιθετικά ούτε όμως, να προσφέρει κάλυψη στην τραγική άμυνα των «πρασίνων». Ο ένας (Μπουμσόνγκ) έκανε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ του Μάρτιν, ο άλλος (Καντέ) αποβλήθηκε λίγο αργότερα και το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν σίγουρα κολακευτικό για τους «πράσινους».

Στο δεύτερο ημίχρονου και με τους Μητρόπουλο και Αλβάρεζ να κάνουν κουμάντο στο κέντρο, πρωτοβουλίες πήρε ο Λέτο, παίζοντας όμως για την… πάρτη του, ενδεχομένως και τη μεταγραφή του και έγινε εύκολη λεία για τον Ρόκα. Με δέκα ποδοσφαιριστές το «τριφύλλι» δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα από όσα έκανε με έντεκα, αφού κάθε αντεπίθεση των γηπεδούχων μύριζε γκολ. Σε μία από αυτές ο Μάριο Μπρέσκα με καταπληκτικό γκολ έκανε το 2-0, αλλά ένα λεπτό αργότερα, με κεφαλιά του Κατσουράνη και λάθος του λάθος του Μαρούλη, οι «πράσινοι» βρήκαν γραμμή ζωής.

Η είσοδος του Λουΐς Γκαρσία και το πείσμα των πρώην πρωταθλητών έκανε την εμφάνισή του και σε αυτό συνετέλεσαν και ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν στο «Πανθεσσαλικό», όπως οι… τσαμπουκάδες μεταξύ των παικτών αλλά και η ανεξήγητη αποχώρηση των ball boys μετά το 2-0, που ως δια μαγείας, επανεμφανίστηκαν στο 2-2, αφού αυτό το σκορ άφηνε τους γηπεδούχους εκτός πλέι οφ.

Ο Τζόρβας κράτησε το «τριφύλλι» ζωντανό αποκρούοντας το πέναλτι του Σολάκη, αλλά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με εννέα (αποβολή Μπουμσόνγκ), μαρτυρούσε τη συνέχεια. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… γκολ, δηλαδή, που ήρθε στο 85’ από τον Μαρτίν, με συνέπεια να μπει ο Ολυμπιακός Βόλου στα πλέι οφ και να εξαφανιστούν για μια ακόμη φορά τα ball boys…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου