Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μια πλατεία όλη η Πανεπιστημίου

 
troktiko    Μια πλατεία όλη η Πανεπιστημίου
Σε ένα χρόνο προβλέπεται να ξεκινήσει η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, σ … το πλαίσιο του προγράμματος «Αθήνα 2014» που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real planet, τον Μάιο με Ιούνιο πρόκειται να προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες


. Θα ακολουθήσει ένα δίμηνο εξέτασης των προτάσεων που θα υποβληθούν και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση του έργου που θα επιλεγεί. Όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εντάξει την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου στην ευρύτερη προσπάθεια αποφόρτισης του κέντρου από το αυτοκίνητο και στην ενίσχυση του ρόλου της δημόσιας συγκοινωνίας.
Στρατηγικός στόχος είναι η σύνδεση του αρχαιολογικού περιπάτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου και του νέου Μουσείου της Ακρόπολης με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πατησίων. Σύμφωνα μάλιστα με το σχέδιο, προβλέπεται εκτεταμένη πεζοδρόμηση, που θα ξεκινά από το Σύνταγμα και θα καταλήγει στην Αιγύπτου, θα φτάνει δηλαδή μέχρι την Πατησίων.
Φιλοδοξία είναι οι πολίτες να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να εγκαταλείψουν σταδιακά το αυτοκίνητο. Υπό αυτό το πρίσμα το σχέδιο αναδεικνύει τη χρήση του τραμ, το οποίο προβλέπεται να κυκλοφορεί σε εικοσιτετράωρη βάση επί μιας διπλής λωρίδας επτά μέτρων, και πρόκειται να επεκταθεί μέχρι τα Πατήσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου