Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός-ΑΕΛ 6-0 (

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 6-0 την ΑΕΛ στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Αντώνη Νικοπολίδη και ετοιμάζεται να γιορτάσει την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος (videos).
Η εικόνα του αγώνα: Ολα ήταν ιδανικά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός γιόρταζε την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δώσει θετική απάντηση και ο Αντώνης Νικοπολίδης αποχαιρετούσε την ενεργό δράση, χωρίς ωστόσο -για μία τελευταία φορά- να χρειαστεί να δείξει τις ικανότητές του. Αυτό γιατί η ΑΕΛ, η οποία έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, δεν είχε τις δυνάμεις και κυρίως την όρεξη να χτυπήσει τον αντίπαλο ή, για να το θέσουμε καλύτερα, να βάλει στοπ στην ορμή του.


Το ξεκίνημα των πρωταθλητών ήταν εντυπωσιακό. Σε τέτοιο βαθμό που θύμιζε αυτό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εξ ου και το 3-0 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Τζιμπούρ άνοιξε τον χορό των γκολ με κεφαλιά για να τον συνεχίσει ο... άξιος παρτενέρ του Φουστέρ. Στο 15' εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Ταλ (χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακής ψυχολογίας των φιλοξενούμενων) και δύο λεπτά αργότερα αξιοποίησε το κόρνερ (κλασική φάση των ερυθρολεύκων δουλεμένη στην προπόνηση) και αφού ζύγισε τη μπάλα στη συνέχεια με θαυμάσιο σουτ έγραψε το 3-0.
Το ματς είχε γιορτινό χαρακτήρα πριν την έναρξή του. Μετά το 3-0 απέκτησε αποθεωτικό και το μόνο που ίσως να πάγωσε τα χαμόγελα ήταν ο τραυματισμός του Ριέρα και η αντικατάστασή του με τον Φετφατζίδη.
Στο δεύτερο μέρος άπαντες περίμεναν να περάσει ο χρόνος για να γίνει η... άρση της 38ης κούπας. Το παιχνίδι ούτως ή άλλως είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε το θέαμα από πλευράς Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και σημείωσαν ακόμα τρία τέρματα (Μέλμπεργκ, Πάντελιτς και Φετφατζίδης) φτάνοντας στον τελικό θρίαμβο (6-0).
Το κλειδί του αγώνα:
Εστω και πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός είχε το κίνητρο να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του και να σημειώσει ακόμη μία νίκη. Αντίθετα με την ΑΕΛ που έβγαλε την... υποχρέωση. Το 3-0 μέσα σε 9 λεπτά αποδεικνύει του... γραπτού το αληθές.
MVP:
Ο Νταβίδ Φουστέρ ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού και αυτός που πέτυχε τα πιο κρίσιμα γκολ. Με την ΑΕΛ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και έγραψε τον καλύτερο επίλογο.
Ο αδύναμος κρίκος:
Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η έλλειψη κινήτρου φάνηκε στη διάθεση του αμυντικού της ΑΕΛ, ο οποίος σωστά αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου