Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη

  troktiko   insulting gestures sd b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Το Ανώνυμο blog ταξιδεύει στον κόσμο και συλλέγει τις χειρονομίες που «απαγορεύεται» να κάνουμε αν τύχει να βρεθούμε σε κάποια από τις παρακάτω χώρες, αν θέλουμε να επιστρέψουμε… σώοι και αβλαβείς.




1) Bras d’Honneur
Γαλλία, Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Η.Π.Α.
troktiko   insulting gestures ph01 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Αγαπητή χειρονομία και στην Ελλάδα, το Bras d’ Honneur (το Χέρι της Τιμής) με ρίζες στην Γαλλία αντιπροσωπεύει το κλασικό «δάχτυλο» αλλά σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με μεγαλύτερη σημασία.
Εννοείται ότι η «τιμή» αυτού του δαχτύλου έχει ειρωνικό υπονοούμενο…
2) Corna
Ισπανία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Κολομβία

troktiko   insulting gestures ph02 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Τα δικά μας «κερατάκια» μπορεί να διακοσμούν πολλές φωτογραφίες με μια δόση χιούμορ, αλλά καλύτερα να τα αποφύγετε αν βρεθείτε σε κάποια ισπανόφωνη χώρα.
Σε αυτά τα μέρη δεν θα το πάρουν ως τόσο αστείο, αφού το χρησιμοποιούν για την κυριολεκτική έννοια του… κερατά!
3) Palm Back
Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία
troktiko   insulting gestures ph03 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Αν θέλετε να βρίσετε έναν Άγγλο, μπορείτε πολύ απλά να σχηματίσετε το σήμα της ειρήνης ανάποδα, με την παλάμη να κοιτάει στο πρόσωπό σας και να λυγίσετε τα δάχτυλά σας.
Ο ίδιος ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε θεωρήσει ότι ήταν καλή ιδέα να το κάνει αυτό μπροστά σε χιλιάδες Αυστραλούς, νομίζοντας ότι σχηματίζει το σήμα της ειρήνης…
4) Bόλτα με τον γάιδαρο
Σαουδική Αραβία

troktiko   insulting gestures ph04 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να… σας κόψουν τα χέρια στη Σαουδική Αραβία είναι να προσβάλλετε έναν κάτοικο, σχηματίζοντας ένα οριζόντιο V με τα δάχτυλά σας, λέγοντας του έμμεσα ότι «θα τον καβαλήσετε σαν να είναι γαϊδούρι».
Προφανώς όχι με την έννοια ότι θα πάτε μαζί βολτίτσα…
5) Thumbs up
Μέση Ανατολή, Ρωσία, Σαρδηνία, Λατινική Αμερική, Δυτική Αφρική

troktiko   insulting gestures ph05 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Μπορεί εμείς να το έχουμε συνδέσει με την έννοια της «καλής δουλειάς» και του «μπράβο», αλλά σε μερικές χώρες αυτή η χειρονομία προσκαλεί τον αποδέκτη της να «καθίσει πάνω στο ερεθισμένο (sic) πέος».
Οπότε αν δεν επιθυμείτε μια επίθεση Τζιχάντ με αποδέκτη εσάς, ξεχάστε τα πολλά μπράβο στα ταξίδια σας στην Μέση Ανατολή.
6) Concha
Χιλή
troktiko   insulting gestures ph06 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Αντί να βρίσετε λεκτικά έναν Χιλιανό, μπορείτε πολύ απλά να σχηματίσετε ένα «κοχύλι» με το χέρι σας. Με την εν λόγω χειρονομία συνοδευόμενη με την έκφραση «Concha de tu madre» θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα όπως αν λέγατε σε κάποιον «Η μάνα σου γ&μι%ται!».
Δοκιμάστε το σε κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου και στείλτε να μας πείτε τις αντιδράσεις.
7) Κλειστή Παλάμη
Πακιστάν
troktiko   insulting gestures ph07 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Είναι το αντίστοιχο «δάχτυλο» στα Πακιστανικά.
Κλείνοντας την παλάμη και υψώνοντας την, μπορείτε να ξεφορτωθείτε εύκολα όλους εκείνους που θέλουν σώνει και ντε να σας πλύνουν το τζάμι του αυτοκινήτου, που μόλις βγάλατε από το πλυντήριο.
troktiko   icon cool Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη M%λάκας
Βραζιλία, Γερμανία
troktiko   insulting gestures ph08 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το μεταφράζουμε σαν να έχουμε μπροστά μας ένα «Ο» και ένα «Κ», αλλά στις παραπάνω χώρες οι κάτοικοι βλέπουν μόνο το «Ο». Και αυτό το «Ο» αντιπροσωπεύει εκείνη την τρύπα που δεν βλέπει ποτέ το φως του ηλίου.
Με άλλα λόγια είναι σαν να αποκαλείς τον άλλο μ%λάκα (asshole) ή κ&λοτρυπίδα.
Οπότε αν θέλετε να πείτε σε κάποιον «OK, μ%λάκα», το μήνυμα σας θα ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου.
9) Το κάλεσμα του σκύλου
Φιλιππίνες
troktiko   insulting gestures ph09 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Εμείς εδώ θα χρησιμοποιούσαμε αυτή τη χειρονομία για να καλέσουμε κάποιον προς το μέρος μας, αλλά αν ποτέ βρεθείτε στις Φιλιππίνες καλύτερα να μην το προσπαθήσετε.
Θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική χειρονομία καθώς την χρησιμοποιούν μόνο για να καλέσουν τα σκυλιά.
Οπότε αν δεν θέλετε να αφήσουν ελεύθερα τα σκυλιά να σας κυνηγήσουν, μην προσκαλείτε Φιλιππινέζους προς το μέρος σας.
10) Ζώον
Ιαπωνία
troktiko   insulting gestures ph010 b Δέκα προσβλητικές χειρονομίες του πλανήτη Όταν οι Γιαπωνέζοι θέλουν να προσβάλουν κάποιον, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απλώσουν τα τέσσερα δάχτυλα του χεριού τους μπροστά στο πρόσωπό του, αποκαλώντας τον λίγο πολύ, «ζώον».
Στοίχημα ότι κάθε φορά που βλέπουν έναν Κορεάτη, τα χέρια τους «πιάνουν φωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου