Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατά Ν. Δήμου: "Ξεστράβωσε τα ματάκια σου, ευτελές ανθρωπάκι"

Οργίλη απάντηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου στον Νίκου Δήμου για το Άγιο Φως


"Άστραψε και βρόντηξε" ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, βάζοντας στο "στόχαστρο" τον Νίκο Δήμου για τις πρόσφατες δηλώσεις του για το Άγιο Φως.
Σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει τον Ν. Δήμου "ευτελές ανθρωπάκι", παροτρύνοντας τον να "ξεστραβώσει τα ματάκια του" ενώ επισημαίνει ότι "αν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική διοίκηση, θα είχε εκδώσει αφορισμό". Καταλήγει, παρακαλώντας τον Θεό να "σαπίσει το στόμα" του συγγραφέα.
Αναλυτικά το κείμενο
Ασεβέστατε και αμόρφωτο δημοσιογράφε, σε παρακαλώ: Ξεστράβωσε τα ματάκια σου, ώστε να βλέπουν καθαρά! Βγες από το σκοτάδι της αγνωσίας! Πάψε να στρεβλώνεις συνειδητά τα πράγματα! Από ανθρωπάκι ευτελές, προσπάθησε να γίνεις άνθρωπος!
Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου! Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν! 'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό! Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει! Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ!  Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του! Tήν διαπίστωση αυτή συναντάμε και στην σημερινή βραδυνή Ακολουθία των Αχράντων Παθών:
«Εκύκλωσαν κύνες ωσεί πολλοί, εκρότησαν …σιαγόνα Σήν ραπισμώ….σου δε ψευδή κατεμαρτύρουν….»(Μεγ. Παρασκευή πρωΐ, ια΄ Αντίφωνον)
Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε πάραυτα θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι, στο οποίο αφιερώνουμε το παρακάτω απόσπασμα από τήν βραδυνή επ΄σις η Ακολουθία:
«Ούτε γη ως εσείσθη, ούτε πέτραι ως ερράγησαν, εβραίους (και αθέους) έπεισαν, ούτε του ναού το καταπέτασμα, ούτε τωννεκρών η ανάστασις. Αλλά δός αυτοίς κατά τά έργα αυτών….»(Μεγ. Παρασκευή πρωΐ, Θ΄Ωδή)
Αφού λοιπόν δέν έγινε η καταδίκη από τήν Εκκλησιαστική Διοίκηση, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του!  Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες! Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός  την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια! Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω! "Δός αυτοίς, Κύριε, κατά τά έργα αυτών, ότι κενά κατά Σού εμελέτησαν" (Μεγ. Παρασκευή πρωΐ, Θ΄Ωδή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου