Σάββατο 3 Μαΐου 2014

13 λόγοι που κάνουν τις Κυκλάδες επίγειο παράδεισο

n
































































































































































































































































































































































































«Οπαράδεισος δεν είναι σε κάποια μακρινά,
 ακριβά νησιά στο Νότιο Ειρηνικό. Στην πραγματικότητα, είναι στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, για να είμαι ακριβής. Τα νησιά των Κυκλάδων που παρουσιάζουν ένα καταπληκτικό μείγμα πολιτισμού, ιστορίας, κουζίνας, και μια φυσική ομορφιά που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε εξωτικό νησί του κόσμου». Με αυτά τα λόγια, το άρθρο της Huffington Post, τονίζει την ομορφιά των αγαπημένων μας Κυκλάδων, και αναφέρει τους 13 λόγους που οδηγούν στο συμπέρασμα -το οποίο εμείς ήδη γνωρίζουμε- ότι είναι ένας επίγειος παράδεισος.


1) Καταπληκτικά ξενοδοχεία
n
Τεράστιες πισίνες και βεράντες με καταπληκτική θέα είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων των νησιών, και τα περισσότερα βρίσκονται σε τιμές που δε θα περίμενε κανείς. Οι βίλες είναι άλλη μια δημοφιλής επιλογή, αλλά οι καλύτερες και οικονομικότερες βρίσκονται στα μικρότερα νησιά.

2) Κόκκινες παραλίες
n
Είναι σαν να πηγαίνεις σε μια παραλία… στον πλανήτη Άρη. Η Κόκκινη παραλία, κοντά στο χωριό Ακρωτήρι, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης χάρη στα κόκκινα και πλούσια σε σίδηρο βράχια που την κυκλώνουν. Η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά αυτό σημαίνει και λιγότερο κόσμο.

3) Και λευκές
n
Αν η Κόκκινη Παραλία είναι Άρης, τότε η Παραλία Σαρακήνικο είναι το φεγγάρι. Αυτή η εκθαμβωτική παραλία στο νησί της Μήλου αποτελείται από ξασπρισμένο από τον ήλιο ασβεστόλιθο σε εντυπωσιακές μορφές και σχήματα που έχουν διαμορφωθεί από τον άνεμο και τα κύματα.

4) Μαγευτικό μπλε
n
Οι Κυκλάδες δεν έχουν απέραντες, αμμώδεις παραλίες όπως η Καραϊβική. Αντίθετα, οι καλύτερες βρίσκονται σε μικρούς όρμους, των οποίων τα βράχια τις προστατεύουν από τον άνεμο και τα πλήθη. Έτσι, η ανταμοιβή για εκείνους που θα τις βρουν είναι τα τέλεια γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

5) Πανέμορφες εκκλησίες
n
Υπάρχει κάτι στο συνδυασμό του λευκού σοβά, με τις μπλε λεπτομέρειες, και τον άφθονο ήλιο που κάνει κάποιον να νιώθει δέος. Οι ορθόδοξες εκκλησίες των ελληνικών νησιών είναι αναμφισβήτητα όμορφες από άποψη τέχνης και αρχιτεκτονικής, αλλά το γεγονός ότι συχνά χτίζονται σε κορυφές λόφων με θέα τη θάλασσα, τις καθιστά ακόμη πιο απίστευτες.

6) Φρέσκα θαλασσινά παντού
n
Η Ελλάδα είναι γνωστή για την απλή, υγιεινή κουζίνα της που βασίζεται σε φρέσκα προϊόντα και φυσικά, φρέσκα ψάρια. Οι Κυκλάδες δεν αποτελούν εξαίρεση, και το φρέσκο ψάρι στη σχάρα με ελαιόλαδο και λεμόνι είναι μια από τις βασικές σπεσιαλιτέ των νησιών. Ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά είναι το εστιατόριο «Μέδουσα» στα Μανδράκια, το οποίο έχει πιθανότατα το καλύτερο ψητό χταπόδι του κόσμου.

7) Γευστικά κρασιά
n
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν τα κρασιά των ελληνικών νησιών, η ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης, ο ήλιος, και οι αρχαίες τεχνικές ξήρανσης στον ήλιο έχουν παράγει μερικά πραγματικά θαυμάσια λευκά κρασιά. Το πιο γνωστό του νησιού είναι το θρυλικό Vinsanto, ένα κρασί πορτοκαλί χρώματος το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ομαλών και περίπλοκων ευρωπαϊκών κρασιών.

8) Εκπληκτική θέα
n
Οι Κυκλάδες είναι ουσιαστικά βουνοκορφές, και ενίοτε τα ηφαίστεια, τα οποία ξεπηδάνε από τη θάλασσα, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μοναδική θέα από παντού. Κάτι το οποίο είναι περισσότερο εμφανές στο χωριό Οία, της Σαντορίνης. Σε όποιο σημείο κι αν σταθείς, η θέα σου κόβει την ανάσα.

9) Αρχαία ερείπια
n
Αν και λιγότερο δημοφιλή και διατηρημένα από εκείνα της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης, τα αρχαία ερείπια των Κυκλάδων είναι εξίσου αξιόλογα. Τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχουν τα μεγάλα θέατρα και τα μοναδικά αγάλματα της Δήλου, ενώ ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι η Πύλη του Απόλλωνα στο νησί της Νάξου.

10) Τα χωριά είναι ο ορισμός της ηρεμίας
n
Ένα βασικό λάθος των τουριστών των Κυκλάδων είναι ότι περιορίζονται στις στάσεις των κρουαζιέρων και τα τουριστικά θέρετρα. Η πραγματική ομορφιά των νησιών ωστόσο, όπως συμβαίνει συνήθως, βρίσκεται στην ύπαιθρο. Οι Κυκλάδες είναι γεμάτες από γραφικά χωριουδάκια χτισμένα στην ακτή, όπου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φας, να διαβάσεις, να κολυμπήσεις, και να μιλήσεις.

11) Ακόμη και τα ναυάγια είναι όμορφα
n
Χρειάζεται ένα ξεχωριστό μέρος για να μετατρέψεις κάτι καταστροφικό, όπως ένα ναυάγιο, σε μία πανέμορφη προσθήκη στο τοπίο, και οι Κυκλάδες το πετυχαίνουν. Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες ξέρουν την παγκοσμίως διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, η οποία θεωρείται μια από τα πιο όμορφες του κόσμου, το λιγότερο γνωστό ναυάγιο στο νησί της Μήλου είναι εξίσου όμορφο.

12) Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα
n
Εντάξει, υπάρχουν ορισμένα αυτοκίνητα στα νησιά, αλλά αυτό που θα συναντήσεις κυρίως είναι μηχανάκια, ποδήλατα, βάρκες, και -στις πιο αγροτικές (ή τουριστικές ) περιοχές- γαϊδούρια. Έτσι διατηρείται η ατμόσφαιρα καθαρή και ήσυχη.

13) Πάνω από 200 νησιά για να εξερευνήσεις
n
Τα νησιά των Κυκλάδων φτάνουν τον απίστευτο αριθμό των 220, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακατοίκητα. Επομένως, υπάρχουν πολλά μικρά νησιά όπου τα αυθεντικά χωριά και τα τεμπέλικα απογεύματα βασιλεύουν, και εξερευνώντας τα μικρότερα νησιά είναι η τέλεια δικαιολογία για μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα γύρω από το ονειρικό γαλάζιο του Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου