Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1 Ιουνίου

n
Αλλαγές στις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, για τη χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας, αλλά και σημαντικές μειώσεις για τις επιχειρήσεις αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Σε ότι αφορά τα οικιακά τιμολόγια, οι σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ θα φέρουν μειώσεις 5 - 11% στις πάγιες χρεώσεις και αυξήσεις έως 5,4% στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αρχής η συνολική αύξηση για τους οικιακούς πελάτες (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) στον λογαριασμό ενός τυπικού νοικοκυριού, είναι μεταξύ 0,5% και 0,8%.
Αναλυτικότερα, οι νέες χρεώσεις που ισχύουν από 1ης Ιουνίου 2014 έχουν ως εξής:
- Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 4,9%, σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.
- Για τους πελάτες που συνδέονται στη μέση τάση (βιομηχανίες μεσαίου μεγέθους, μεγάλες και μεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις), οι χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς μειώνονται κατά περίπου 29%, ενώ οι χρεώσεις για το δίκτυο διανομής μειώνονται κατά 1,8% ως προς το σκέλος ενέργειας και αυξάνονται κατά 3,4% ως προς το σκέλος ισχύος.
- Για τους οικιακούς πελάτες η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
Δίκτυο διανομής: χρέωση ισχύος 0,56 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,63), μείωση 11,11%. Χρέωση ενέργειας 0,0214 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,0203 (αύξηση 5,4%).
- Δίκτυο μεταφοράς: χρέωση ισχύος 0,16 ευρώ ανά κιλοβολταμπέρ ανά έτος (από 0,17), μείωση 5,8%. Χρέωση ενέργειας 0,00563 ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 0,00541), αύξηση 4%.
Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων, η χρέωση ισχύος τόσο για το δίκτυο μεταφοράς όσο και για το δίκτυο διανομής παραμένει μηδενική ενώ η χρέωση ενέργειας αυξάνεται κατά 4% (μεταφορά) έως 4,9% (διανομή).
Όλα αυτά ισχύουν τόσο για τους πελάτες της ΔΕΗ, όσο και για εκείνους που επιλέξει άλλους προμηθευτές, καθώς οι χρεώσεις αυτές είναι ενιαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου