Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (24/12) (ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ......)

One night stands: Νηφαλιος οδηγος για "καυτες" νυχτες

Σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες, μόλις ένα 50% των Ελλήνων έχει κάνει κάποια στιγμή στη ζωή του one night stand –έναντι 81% των Πορτογάλων και 76% των Βραζιλιάνων. Να είμαστε ακόμα παραδοσιακοί τύποι που τηρούν ευλαβικά τον κανόνα των τριών ραντεβού; Να ντρεπόμαστε να το ομολογήσουμε σε κάποιον που μας σταματά στο δρόμο ή μας παίρνει τηλέφωνο στις 3 το μεσημέρι ρωτώντας «ναι, γεια σας, έχετε κάνει ποτέ σεξ με έναν άγνωστο»; Να μη «μετράμε» ως one night stand όλες τις περιπτώσεις του casual sex, πέραν εκείνων όπου δε γνωρίζεις καν το όνομα του/ της παρτενέρ σου;

Ό,τι και αν ισχύει, η εποχή των λιγότερων ρούχων που πάνε πακέτο με τις λιγότερες αναστολές προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες. Διότι, όπως και να το κάνεις, αλλιώς είναι να τραβάς καλσόν, παντελόνια και κορδόνια παπουτσιών, επάνω στην έξαψη της στιγμής, κι αλλιώς να έχεις να ξεφορτωθείς μια βερμούδα κι ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Με άλλα λόγια, αν δεν είσαι από εκείνους που το έχουν ανάγει σε επιστήμη και το κάνουν συστηματικά, αν είναι να σου τύχει μια φορά, αυτή θα είναι καλοκαίρι.
Κι επειδή αν σου τύχει καλό θα είναι να το κάνεις σωστά –ή αν θέλεις να σου τύχει, καλό είναι να ξέρεις πώς θα το επιδιώξεις– ετοιμάσαμε έναν απαλλαγμένο από ενδοιασμούς οδηγό για (περίπου) πρωτάρηδες. Τις φιλοσοφικές αναλύσεις λέμε να τις αφήσουμε για το χειμώνα.

Θέμα #1: Πού θα τύχει
Κι ενώ η αυθόρμητη απάντηση μοιάζει να είναι «οπουδήποτε», από το beach party μέχρι τη… σχολή μπαλέτου –όχι, δεν κάνουμε πλάκα, το ακούσαμε κι αυτό– η αλήθεια είναι πως η κατάληξη ενός γύρου σφηνακίων στις συνήθως άθλιες τουαλέτες ενός beach bar είναι μάλλον σπάνια –χωρίς βέβαια αυτό να την κάνει και απίθανη. Αν είστε όντως στο beach bar –ή σε οποιοδήποτε bar– και η ιδέα σας έχει περάσει από το μυαλό, μαζί με εκείνο το γύρο από τα σφηνάκια, καλύτερα είναι να προτείνετε βόλτα στην παραλία «για να πάρετε αέρα/ γιατί ζαλιστήκατε/ για να μείνετε οι δυο σας/ γιατί η μουσική δεν παλεύεται».
Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών είναι πολύ πιθανότερο να κάνει για πρώτη φορά one night stand με κάποιον από τον ευρύτερο φιλικό κύκλο –τον ξάδερφο του κολλητού της φίλης της– κι ας τον βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της, παρά με τον γοητευτικό άγνωστο που κερνάει σφηνάκια στο μπαρ, για τον οποίο δεν έχει ούτε την ψευδαίσθηση εγγύησης ότι δεν πρόκειται για ψυχωτικό την οποία της εξασφαλίζει η πρώτη περίπτωση. Οπότε, το στέκι της (ευρύτερης) παρέας, ένα beach party, μαζικές έξοδοι για ποτό με την αφορμή γενεθλίων, ή πάρτι γενικότερα, είναι προσφορότερα πεδία δράσης από το καινούριο μπαράκι που ακούσατε ότι μαζεύει «ωραίο κόσμο».

Εννοείται ότι παράγοντες όπως το αλκοόλ, τα αστέρια, το φως του φεγγαριού –και μόνο αυτό–, το θαλασσινό αεράκι το βράδυ βοηθάνε σημαντικά, χωρίς να είναι και καθοριστικοί. Απαραίτητη είναι μόνο η διάθεση και από τις δύο πλευρές. Τα υπόλοιπα απλά φτιάχνουν ατμόσφαιρα –κι αυτή μόνο αν τη θέλετε, αλλιώς δεν είναι ανάγκη να υπάρχει. Και μια που αναφέραμε το αλκοόλ, να τονίσουμε ότι σε μέτριες ποσότητες μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σε μεγάλες όμως μπορεί να φέρει την απόλυτη καταστροφή, οπότε προσοχή.

Θέμα #2: Πώς θα τύχει
Σύμφωνα με την… ειδικό, Pam Spurr, συγγραφέα του «Sinful Sex: the Uninhibited Guide to Erotic Pleasure» μια γυναίκα θα υποκύψει στον πειρασμό του one night stand ευκολότερα αν δεν της φανεί προμελετημένο –κι ακόμα περισσότερο, αν δεν της δώσετε την εντύπωση πως το κάνετε κάθε βράδυ, αλλά πως εκείνη σας ενέπνευσε αυτό το πάθος που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Κάτι αντίστοιχο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι συνήθως αρκεί να πιάσουν το μήνυμα ότι υπάρχει (σεξουαλικό πάντα) ενδιαφέρον, και δύσκολα θα το αναλύσουν περαιτέρω.

Θέμα #3: Πού θα πάτε
Σπίτι σου, σπίτι του/ της ή και κάπου αλλού… Αυτή η τελευταία περίπτωση είναι μάλλον η προτιμότερη. Οι άνδρες θα ακούσετε συχνά τη συμβουλή «στο δικό της», γιατί είναι πιο καθαρό, για να μη σας χαλάσουν την ατμόσφαιρα οι βρώμικες κάλτσες σας στο πάτωμα και τα άδεια κουτιά πίτσας στον καναπέ, για να μπορείτε εύκολα να φύγετε αν προκύψει οποιαδήποτε άβολη κατάσταση, όπως το να θέλει να φάτε πρωινό αγκαλιά στο κρεβάτι. Οι γυναίκες, πάλι, ακούν συχνά το αντίθετο, στο σπίτι του, για να μην ξέρει πού μένετε στην περίπτωση που αποδειχθεί ψυχασθενής και σας παρακολουθεί, για να μη χαλάσουν την εικόνα της femme fatale που με τόσο κόπο χτίζατε όλο το βράδυ τα αρκουδάκια και οι φωτογραφίες του πρώην σας, και –το μαντέψατε– για να μπορείτε εύκολα να φύγετε αν προκύψει οποιαδήποτε άβολη κατάσταση, όπως το να θέλει να φάτε πρωινό αγκαλιά στο κρεβάτι.

Το ουδέτερο έδαφος –σχετικά κρυμμένη παραλία, αυτοκίνητο, ξενοδοχείο…– όχι μόνο διευκολύνει τους… αποχωρισμούς κατόπιν εορτής, αλλά και δε χαλάει τον αυθορμητισμό του πράγματος με συζητήσεις και σκέψεις τύπου σε ποιο από τα δύο σπίτια θα πάμε;/ έστρωσα το κρεβάτι ή όχι;/ και τι θα λέμε στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσουμε; Επίσης, προφυλάσσει από μετέπειτα δυσάρεστες καταστάσεις που περιλαμβάνουν δακρύβρεχτες μεταμεσονύχτιες εξομολογήσεις, ύποπτα αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα θέσης στη γωνία του σπιτιού σας και άλλα τέτοια απευκταία, αλλά όχι και ανήκουστα.

Θέμα #4: Τι θα κάνετε
Καλά, αυτό το ξέρετε. Το θέμα είναι πώς θα το κάνετε –πέραν του «με τις απαραίτητες προφυλάξεις» που (θέλουμε να ελπίζουμε ότι) δε χρειάζεται να υπογραμμίσουμε. Ένας… άλλος ειδικός, ο Matt Griffin των Ask Men, λέει (στους άνδρες) να ξεχάσετε για λίγο τον Hugh Grant που κρύβετε μέσα σας και να απολαύσετε μία από τις λίγες φορές που η παρτενέρ σας δε βλέπει το σεξ ως εκδήλωση αγάπης, αλλά ως… φυσική δραστηριότητα. Πράγμα που σας εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων –εντάξει, αν δεν της αρέσει κάτι θα σταματήσετε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να το δοκιμάσετε– και σας απαλλάσσει από ενδοιασμούς τύπου «πώς θα το πάρει αυτό;». Δε θα το πάρει κάπως, γιατί δεν την ενδιαφέρει τι εικόνα έχετε σχηματίσει ή πρόκειται να σχηματίσετε για εκείνη. Ακριβώς γι’ αυτό η εν λόγω ελευθερία κινήσεων αφορά και τις γυναίκες. Και ακριβώς αυτός (θα έπρεπε να) είναι και ο βασικότερος λόγος ύπαρξης των one night stands.

Θέμα #5: Τι γίνεται μετά
Ό,τι ακριβώς θέλετε να γίνει. Η «σύμβαση» που θέλει τα one night stands να ξεχνιούνται το επόμενο πρωί σας απαλλάσσει από οτιδήποτε τυπικό θα αισθανόσασταν υποχρεωμένοι να κάνετε στην περίπτωση μιας νέας γνωριμίας –να ζητήσετε τηλέφωνο, να πάρετε την επόμενη μέρα, να επιδιώξετε «ραντεβού», να ρωτήσετε όνομα… Από την άλλη, κανείς και τίποτα δε σας εμποδίζει να τα κάνετε όλα αυτά αν και εφόσον το θελήσετε. Από τη στιγμή που το θέλετε και οι δύο, μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε το casual sex σας ως «γνωριμία» και να συνεχίσετε να ανήκετε στο 50% των Ελλήνων που δηλώνουν πως δεν έχουν κάνει ποτέ one night stand, χωρίς απαραίτητα να προσθέτετε «γιατί ξαναβρεθήκαμε μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου