Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα Γιάννενα - Η κακοκαιρία μαίνεται σε Βόρεια και Δυτική ΕλλάδαΞεκίνησαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τη δυτική Ελλάδα ιδιαίτερα στο δήμο Αχέροντα Θεσπρωτίας ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα έχει δεχτεί η πυροσβεστική στην πόλη των Ιωαννίνων.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν, στη Ζάκυνθο, τα πλοία για την Κυλλήνη, λόγω ανέμων έντασης 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή. Νεώτερα για την ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, θα γίνουν γνωστά από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου μετά τις 3 το μεσημέρι.

Εντός της ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, σε δυτική Πελοπόννησο, δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία – κυρίως στη δυτική και βόρεια - το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες – περιορισμένης όμως έντασης – περιμένουμε και στην Αττική. Στα πελάγη θα πνέουν δυνατοί άνεμοι ως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο την Κυριακή ενώ δεν αποκλείεται αυτό το Σαββατοκύριακο να δούμε και τα πρώτα χιόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου